Sveriges bästa blancolån

Via Låneo.se kan du snabbt och lätt hitta det bästa blancolånet anpassat för just dig. Vi har listat dussintals långivare som erbjuder blancolånet på den svenska marknaden idag. Tillsammans med relevant information kring ämnet kan du även använda vårt verktyg för att själv filtrera och jämföra blancolån helt kostnadsfritt.

Bästa privatlånet juli 2021

Blancolån: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Jämför blancolån

Blancolånet kan ses som vilken produkt som helst. Med hjälp av internet kan man idag på ett snabbt och smidigt sätt jämföra produkter och på så sätt få företag som tillhandahåller produkten att leverera bra priser. Lån överlag är en produkt som företag tjänar mycket pengar på idag vilket också har lett till att konkurrens mellan långivare ökat. I dagsläget finns det hundratals långivare på svenska marknaden och alla slåss om just din uppmärksamhet.

Här har vi på denna hemsida sett till att utnyttja detta priskrig för att du ska kunna få ett så fördelaktigt erbjudande som bara går att få på just blancolån idag. Ständigt förändras marknaden och det bästa erbjudandet på blancolån igår kanske inte är detsamma som idag. Oavsett vilken tid det är så kan tjänster som vår hjälpa människor att hitta rätt blancolån för som passar just dig och dina förutsättningar.

Vi listar endast seriösa företag

Vi kommer inte att täcka varenda långivare som erbjuder blancolånet på marknaden. Anledningen till detta är för att vi själva inte kan gå i god för alla dessa. Det du däremot kommer att få är en lista på endast seriösa låneföretag som går under finansinspektionen.

Dina valmöjligheter kommer oavsett att verka alldeles för många då majoriteten av långivare som erbjuder blancolån idag går under finansinspektionen. Med detta sagt kan du lita på att ditt val kommer att vara försäkrad med en trygghets stämpel när du väljer ett blancolån via oss idag.

Vi använder oss även utav en tredjepartstjänst där du kan se vad redan befintliga kunder som tagit blancolån hos angiven aktör betygsätter denna i fråga. Tjänsten heter trustpilot och hanterar fler branscher än bara lånemarknaden och är ett bra sätt att även där sätta press på långivare som i detta fall erbjuder blancolånet.

Snabbmeny

🔍

Jämför och hitta bästa blancolånet

Med hjälp utav jämförelseverktyget kan du på egen hand jämföra blancolån och anpassat utefter dina krav och förutsättningar, hitta det bästa blancolånet riktat till just dig.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Blancolån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Filtret

Lånebelopp på ditt blancolån

Med blancolånet kan du vanligtvis låna mellan kr där låneperioden vanligtvis sträcker sig mellan 1 – 15 år. Testa att ändra summan om du inte hittar det optimala utefter dina krav på blancolånet.

Blancolån med anmärkning

Hitta långivare som beviljar lån med betalningsanmärkning genom att bocka i rutan.
Vissa banker har valt att förbise en tidigare anmärkning, resultatet kan dock bli att ditt blancolån blir beviljat men med en högre ränta.

Bästa blancolån utan UC

Hitta bästa blancolånet hos långivare som samarbetar med andra än centraler än UC.
Vissa företag som lånar ut pengar har valt att inte samarbeta med med UC. I detta fall hamnar vanligen upplysningen hos Bisnode eller Creditsafe.

Blancolån snabbt

Filtrera fram blancolån som betalas ut med snabb utbetalning 
Vissa bank/långivare har valt att fokusera på snabba ledtider från ansökan till kontot. Detta är en fördel för den som vill ha en summa pengar omgående.

Tips! Använd dig av BankID i ansökan då detta underlättar för banken som i sin tur gör behandlingen effektivare.

Kontantinsats

Är du ute efter att få ihop pengar till en kontantinsats för en bostad kan du bocka i rutan för detta och få fram de långivare som erbjuder detta.
I regel kan ett blancolån användas till vad som helst utan att bank eller långivare frågar. Här finns dock undantag då vissa företag som erbjuder blancolånet har som policy att inte bevilja detta med ändamålet att använda som lån till kontantinsats.

Sortering

Listan består nu endast av de aktörer som erbjuder ett blancolån specifikt till dig. Alternativen är färre men förhoppningsvis bättre anpassade. Listan kan du nu sortera utefter bästa blancolån och lägst ränta.

Bästa blancolånet

Sortera listan och hitta det bästa blancolånet enligt kundomdömen online.
Har du valt att sortera listan efter detta alternativ består listan nu av bästa blancolån på marknaden idag enligt befintliga kunder hos långivare. Tillgången till internet möjliggör att konsumenter kan betygsätta hela sin upplevelse som kund idag. Detta har vi sedan tagit del av för att presentera resultatet av i detta fall, det bästa blancolånet 2020 på marknaden idag.

Blancolån - Den effektiva räntan

Sortera och hitta den bästa effektiva räntan på ditt blancolån .
Det som summerar och sammanställer den slutgiltiga kostnaden av ditt blancolån är den effektiva räntan – en formel som tar alla tillkommande avgifter tillsammans den nominella räntan i beaktande.

Blancolån med låg ränta

Hitta de företag som erbjuder den potentiellt lägsta räntan på blancolån.
Räntan som företagen visar är vart den som blir accepterad att erhålla ett blancolån kan hamna. Vilken ränta du faktiskt får beror på många faktorer utefter din ekonomiska situation. 

Bästa låneförmedlare

Vilket blancolån är bäst?

Vilket blancolån som är bäst är det som passar dig bäst och detta med anledning att alla personer har olika förutsättningar kring att erhålla ett blancolån idag. Konkurrensen på den svenska lånemarknaden är högre än någonsin. Detta beror delvis på den tillgänglighet som internet har skapat – att lättare kunna integrera långivare och konsument med varandra.

Integration då utan att behöva säga ett enda ord. Med hjälp av jämförelsesajter som Låneo kan konsumenten få bästa möjliga blancolån på kontot redan inom ett par dagar. Att banker- och långivare tjänar mycket pengar på detta är inget att sticka under stolen med, men tack vare omkringliggande tjänster som denna sätts en stor press på långivare.

En biprodukt

Att leverera exempelvis bästa blancolån på marknaden är en biprodukt av den konkurrens som finns mellan långivare idag. Vad som också skapats tack vare internet är forum/tjänster där kunder kan betygsätta och kritisera företag som levererar en produkt idag. I den sits du sitter i just nu, att leta efter bland annat det bästa blancolånet, är det redan tusentals personer som har gjort.

Du är långt ifrån den första och kan för tillfället ta del av många redan befintliga kundrecensioner idag. På grund av detta kan vi ta del av den information som finns på dessa tjänster för att sedan presentera resultatet av vad dessa tycker är det bästa blancolånet 2020.

Jämför blancolån

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är och ett lån som tas utan säkerhet, därav beteckningen blanco. Den främsta egenskapen och egentligen det som beskriver blancolånet är just det att det kan tas utan säkerhet. 

Vad detta innebär är att ingen säkerhet krävs bakom lånet i form av materiella ting eller borgenär. Andra egenskaper som beskriver vad ett blancolånet är:

Lånesumma

Ett blancolån täcker spannet mellan – kr. Detta betyder att den minsta summan täcker omkring de spann som innefattar ett mindre lån som exempelvis sms lån. Fördelen med en låg summa är att du kan du kan få ut pengar snabbt till kontot, i vissa fall direkt. Nackdelen är att räntan för smålån är högre än hos blancolånet men har du inte bråttom att få pengarna är blancolånet en klar vinnare.

Blancolån utan säkerhet

Blancolånet kan tas som tidigare nämnt utan säkerhet. I det finstilta för detta tillvägagångssätt kan en dock läsa att räntan då kommer att bli högre än med en säkerhet. Detta med anledning att räntan på blancolånet är individuellt satt utefter din personliga betalningsförmåga.

Kort och gott utvärderar banken dig och hela din ekonomiska situation och räntan är resultatet. Med andra ord, om det finns en möjlighet att ställa ett objekt som tex en bil i “pant”, kommer du därmed också att få en bättre ränta på ditt blancolån.

Flexibel löptid

När du ansöker om ett blancolån kommer det alltid att finnas ett fixerat fönster när hela summan ska vara betalt, vanligtvis är detta mellan 1 – 15 år. Detta är mer som en riktlinje när summan absolut senast ska vara återbetalad, det man dock alltid kan göra är att betala av blancolånet tidigare än bestämt.

Det som sker när du betalar av pengar innan förutbestämd tid är att du kommer att komma undan billigare än om du betalar av inom utsatt tid. Med den enkla anledningen att du slipper undan räntekostnad på kvarvarande månadsbetalningar.

 

Generellt snabb utbetalning av blancolån

Den höga konkurrensen på den svenska lånemarknaden har lett till att många banker/långivare har fokuserat på snabbare utbetalningar av bland annat blancolån. Vissa långivare har fokuserat mer än andra på detta men rent generellt har de allra flesta anammat detta. Vanligtvis får du vänta mellan 2-5 bankdagar för att få pengar på kontot. Det finns dock företag som har tagit detta steget längre och ger ut blancolån med direkt utbetalning. Alternativt kan du finna dessa genom att klicka i filtreringen för detta i jämförelseverktyget ovan.

Användningsområde

Med blancolånet kan du i regel använda pengarna till vad du vill. Däremot finns vissa företag som inte tillåter användningen till att låna till kontantinsats inför ett bostadsköp. Detta av anledning att de anser att ett bostadsköp redan i sig medför en stor risk.

Blancolån ränta

Genomgående är räntan på blancolånet relativt lågt. Spannet ligger mellan ett snabblån och ett bostadslån. Vill man låna mer pengar än vad detta spann hamnar inom kommer krav på säkerhet i form av bostad eller annat objekt med större värde. Lägre belopp med andra krav som lån med direkt utbetalning är också en form av lån utan säkerhet men räntan blir ofta högre.

Bästa omstartslånet

Blancolån - hur mycket får jag låna?

Hur mycket du får låna med ett blancolån består av mängd variabler och faktorer. Varje långivare har egna krav utefter företagets policy på den som ska erhålla ett blancolån och hur mycket varje person får låna. Vanliga grundkrav som också påverkar hur mycket du får låna är:

Minimum ålder för ett blancolån

Åldern beviljande varierar mellan de olika långivarna, du skall dock alltid vara minst 18 år gammal. Här har ännu en gång konkurrensen på marknaden präglat och pressat ner bla åldern för att kunna erhålla ett blancolån. I detta fall har vissa långivare sett att det finns spelrum för ett åtminstone mindre blancolån om förutsättningarna är på sin plats hos en ung vuxen. Här finns en dedikerad sida för detta ändamål blancolån som 18 år.

Deklarerad inkomst

För att erhålla blancolånet måste du som minst ha någon form av deklarerad inkomst. Återigen har konkurrensen skapat utrymme för att inte endast en person med en fast anställning ska kunna ta ett blancolån idag. I vissa fall räcker det med att ha någon form av inkomst som exempelvis timanställning, csn eller pensionspengar. Det som dock kan ske är att du kommer att få en sämre ränta på ditt blancolån i och med att du medför en större risk. Summan för blancolånet kommer också att påverkas i form att du inte kommer att kunna belåna en högre summa pengar.

Folkbokförd i Sverige

Många långivare har som grundkrav att du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka. Andra har valt att ha något lösare restriktioner i form av att det endast räcker med att du är folkbokförd. I många fall som tidigare har nämnts kan de något lösare kraven dock medföra en något högre ränta på ditt blancolån på grund av detta.

Tidigare nämnda punkter är vanliga grundkrav, uppfyller du inte grundkraven hos långivare kommer du inte längre än så. Uppfyller du dessa kommer du vidare till nästa steg där den “riktiga” granskningen sker. Här vänder bank/långivaren upp och ner på din ekonomi för att ta reda på om du är kapabel till att återbetala ett blancolån, samt vad din individuella ränta slutligen kommer att hamna på.

Blancolån och anmärkning

När du ansöker om ett blancolån idag görs alltid en kreditkoll. Många dörrar stängs om du sedan tidigare har anmärkningar vilket inte är något konstigt egentligen. Detta är ett bevis på att det finns en anledning till oro att det ska bli problem att betala tillbaka den lånade summan. Det som däremot också finns är långivare som fortfarande håller dörren öppen för anmärkningar. Vad detta dock kan medföra är att du får en sämre ränta på blancolånet samt att du kanske inte får ditt önskade lånebelopp, iallafall inte om det är ett högre.

Hitta de banker/långivare där du kan få erhålla ett blancolån trots betalningsanmärkning genom länken samt läsa mer om ämnet. Alternativt kan du finna dessa genom att klicka i filtreringen för detta i jämförelseverktyget ovan.

Öka chansen för bättre ränta på blancolånet

Långivare ger oss ledtrådar på vad som kan påverka din ränta till det positiva genom att läsa ansökningsformuläret. De vill inte att du fyller i ansökningsfälten för att de tycker det är trevligt eller att de nödvändigtvis måste. Samtliga parametrar kommer slutligen att komma att påverka din slutgiltiga ränta samt låneerbjudande på ditt blancolån. Detta är inte något de direkt skyltar med men vad de däremot skyltar med är en möjligheten till en medsökande.

En medsökande till ditt teoretiska blancolån är antagligen det bästa sättet att få ett avsevärt bättre erbjudande idag. Detta med anledning att en medsökande då halverar risken för långivare att erbjuda dig ett blancolån . För att återkomma till att banken som lånar ut pengar till dig endast väger chans och risk mot en god kontra sämre affär. En säker affär är alltid en bra affär oavsett hur mycket eller lite pengar som kommer tjänas.

Sammanfattning

Blancolånet kan tas utan säkerhet vilket betyder att du inte behöver något objekt i “pant”. Vad som däremot kan ge dig ett bättre erbjudande är just en säkerhet.

Du kan använda dig av de lånade pengarna från ett blancolån till vad du vill, förslagsvis något som du i det långa loppet kan bli till en investering som exempelvis ett lån till renovering.

Du kan låna mellan – med en generellt snabb utbetalning. Summan kommer att ha en fixerad lånetid men kan alltid betalas in i förtid vilket är föredra då du kan komma undan flera månadsräntor och på så sätt få ett billigare blancolån.