Låna pengar / Företagslån

Jämför företagslån

Ibland behövs en extra skjuts i form av lån till företaget för möjligheten till exempelvis en expansion eller ett extra kapital. Ett företagslån har precis de egenskaper som kan få er att växa – utan att behöva ta in investerare. Välkommen in och jämför företagslån efter era kriterier för att hitta det bästa företagslånet 2020 på svenska marknaden idag, helt gratis! Vi listar även företagslån med betalningsanmärkning för de som har behov av detta.

Jämför företagslån på nätet

Idag finns det många aktörer på marknaden som erbjuder att låna pengar till företag. Faktum är att de är fler än någonsin. Vad detta skapar är en marknad som ständigt kommer på nya sätt för att få just din uppmärksamhet. Vad är det då som får din uppmärksamhet? Gissningsvis är det den bästa räntan på företagslån som i slutändan då leder till det billigaste företagslånet för dig.

Detta är precis vad som händer på lånemarknaden för företagslån. Räntor och villkor på företagslån är generellt sätt bra, just för att ett företag är och har mer säkerhet än en privatperson. Vad som däremot kan skiljas på är bolagsformen på ditt företag. Enskild firma innebär mer juridiskt ansvar gentemot ett aktiebolag och kommer därav med andra premisser.

Låneo hjälper dig att känna dig trygg i ditt val

Beroende på ett flertal faktorer kommer det i slutändan leda till att du får företagslånet beviljat eller ej. Dessa faktorer kommer även i sin tur avgöra hur just ditt låneerbjudande kommer att se ut. Detta då inkluderat ränta och villkor. Vad vi kan göra är att vägleda dig till att inte bara göra rätt val utifrån hur din verksamhet ser ut, utan även vad du bör tänka på inför din ansökan. Vad vi menar är att du själv kan till viss del påverka villkoren och räntan på ditt företagslån.

Att långivare som tillhandahåller företagslån på nätet idag är många har även fått vissa att tumma på risker kring godkännande av lån. Vad vi menar är att du rent teoretiskt sett inte har fått det bästa företagslånet, utan du kanske har fått det med lägst krav. Vilket i sin tur kan innebära att långivaren tar en större risk och därmed tillkommer ofta sämre villkor och ränta.
Låna pengar online background

Jämför och hitta bästa företagslån

Jämför företagslån efter era kriterier och hitta det bästa företagslånet anpassat för just er verksamhet. Använd jämförelseverktyget för att hitta det företagslån som passar ert företag bäst, i listan hittar ni alla företagslån som vi samarbetar med. Vi listar även aktörer som förmedlar företagslån, som i sin tur samarbetar med andra företagslångivare som inte vi samarbetar med. På så sätt kan ni trots detta ändå komma åt och jämföra alla företagslån som finns på den svenska lånemarknaden.

3/5
Belopp:
Utan säkerhet i företaget:
Anmärkning:
Löptid:

Lån till företag

Lån till företag – hur svårt kan det vara? Att hitta lån till företag ska vara smidigt kan tyckas, men riktigt så enkelt är det inte. Precis som med personlån är det svårt att veta på förhand vilket lån som passar ert företag bäst. Av den anledningen har vi tagit fram en mängd olika filter som ni kan använda för att specifikt hitta det lån till ert företag som passar er bäst. Nedan går vi överskådligt igenom några av de filter som förhoppningsvis kan hjälpa er att hitta det perfekta lånet till ert företag, utefter er företagsprofil.

Filtrera företagslån

Jämför företagslån med betalningsanmärkning

Är ert företag ute efter att hitta de aktörer som erbjuder företagslån med betalningsanmärkningar kan ni välja att filtrera listan över detta alternativ.

Listan av företagslån med betalningsanmärkningar kan ni sedan efter eget behov, även kombinera med andra filter. På så sätt kan ni fördjupa sökningen och jämföra företagslån med betalningsanmärkning samt med andra kriterier. Hos oss kan ni då hitta det bästa företagslånet efter era egna kriterier och behov.

Jämför och hitta bästa företagslån som betalas ut fort

Är ditt företag i behov av snabba företagslån till kontot finns aktörer som specialiserat sig på detta.
Vad som är värt att tänka är detta kan medföra högre räntor på ditt företagslån. Generellt sett är dock processen snabb från ansökan av företagslånet till pengar på företagskontot.

Utan UC

Hitta och jämför företagslån på marknaden som erbjuder företagslån utan UC.
Värt att tänka på är att räntor- och villkor ofta blir sämre på ditt företagslån där banker vänder sig mot annat upplysningsföretag.

 

Utan säkerhet

Hitta och jämför företagslån på marknaden som erbjuder företagslån utan säkerhetDet ni bör ta med i kalkyleringen är att räntor- och villkor ofta blir sämre på ditt företagslån där banker inte kräver en säkerhet.

 

Utan borgen

Hos oss kan du snabbt och smidigt hitta och jämföra företagslån utan personlig borgen. Klicka i rutan för detta alternativ och listan tar fram dina valmöjligheter. Det går även att kombinera med andra filter.

Sortera och jämför företagslån

Sortera listan på företagslån i listan utefter populära företagslån eller lägst ränta på företagslån.

Bästa företagslånet

Sortera listan efter det bästa företagslånet 2020 på marknaden. Vi har som oberoende jämförelsetjänst tagit del av tusentals kundomdömen och betyg för att presentera det bästa företagslånet på marknaden. Du är inte ensam om att vilja ha det bästa av vad denna marknad kan erbjuda och detta kan du snabbt och smidigt hitta genom oss. Den tjänst som vi har använt oss av heter ”Trustpilot” och är en tjänst som funnits på marknaden sedan 2007. Här kan kunder bland annat betygsätta sin helhetsupplevelse av just sitt företagslån.

Bästa räntan på företagslån 2020

Jämför och sortera bästa räntan på företagslån.

Vad fördelen är med en konkurrentutsatt marknad är att bland annat banker och långivare med fokuserad verksamhet har tillkommit. Faktum är att många företagslån kommer utan ränta , alltså 0%. De jobbar istället med gedigna avgifter helt räntefritt på sitt lån till företag. Vi har ändå valt att låta våra besökare ha möjligheten att sortera listan efter ”bästa räntan” på företagslån.

Detta utmärker ett företagslån

 • Högre belopp (vanligtvis runt ca 2 miljoner)
 • Kortare återbetalningstid (Sällan längre än 36 månader)
 • Olika företagslån beroende på skedet i bolaget
 • Finns möjlighet till ansökan utan UC
 • Pengar snabbt till kontot

Kan vilket företag som helst få ett banklån till företaget idag?

 • Vad som är viktigt att tänka på är att precis som privatpersoner har även företag olika förutsättningar att få erhålla ett banklån till företag idag. Samma faktorer som potentiellt kan sätta käppar i hjulet för en privatperson kan även ett företag ha som exempelvis ålder, inkomst/utgifter, betalningsanmärkning, befintliga lån etc. Mer om krav som banker tittar på inför företagslån är:
 • Hur länge företaget varit verksamt (minst 6 mån - 2 år)
 • Årlig omsättning (beroende på storleken av företagslånet)
 • Ägarna är bosatta i Sverige
 • Bolagsformen
 • Skedet i företaget

Den främsta skildring är bolagsformen där enskild firma är på pappret mer lik en privatperson och kan i de flesta fall inte erhålla ett företagslån utan får vända sig åt ett privatlån. Dessa krav innebär inte ett avslag på din ansökan av företagslån, istället kategoriseras ditt företag utefter småföretag och större, samt nystart och etablerat. Vissa långivare har specifikt riktat sig mot mindre företag- respektive större.

Banken utvärderar

Att banken utvärderar din verksamhet inför ett beviljandet av ett potentiellt företagslån är logiskt. Logiskt på grund av att banken vill ställa för- och nackdelar mot varandra med ditt företag som låntagare. Detta för att i slutändan fastställa risken med att bevilja ett företagslån till just er. Självklart kommer summan av storleken på lånet spela in en roll för hur pass grundligt utvärderingen kommer att vara.

När du vill låna pengar till ditt företag kommer således att vissa faktorer att ifrågasättas. Faktorer som bland annat kunskaper inom företaget samt vad målet i framtiden är. Där även en affärsplan tillsammans med affärsidé och visioner kommer att vägas in i beslutet. För att sedan då återkomma till slutresultatet, vilket är risken med att bevilja er ett företagslån idag. Banken vill självklart till största möjliga mån säkerställa att de pengar de lånar ut kommer att återbetalas – så smärtfritt som möjligt.

Storlek på företagslånet - Skedet i företaget

En faktor som kan spela in hur stort företagslån din verksamhet kan erhålla är också beroende på vilket skede ditt företag är i. Företagslån kan delas in i olika typer där de separata delarna är riktat till bland annat vilket skede bolaget är i samt storleken.

I vilket skede som menas är om ett bolag är i uppstart eller i är en redan etablerad verksamhet. Båda delarna har dock för- och nackdelar i sig men oavsett krävs bevisligen ett tillskott av pengar till ditt företag.

Små företagslån till småföretag

Ett mindre företag behöver i regel inte vara mindre etablerat eller inte har varit verksamma under flera år. I vissa fall trivs företag med att vara mindre just för att det krävs mindre utgifter i form av löner och lokaler, samt ha en bättre inblick i företaget. I vilket fall som helst är det på detta sätt som rent generellt säger vad som är ett mindre företag och har därefter en lånetyp som är utformad efter detta.

Ett mindre företagslån tillhör vanligheten att hamna hos mindre företag som vill låna pengar. Delvis på grund av att banker inte beviljar större företagslån till småföretag då de anser att risken är för hög. Som tidigare nämnt finns ändå chansen att mindre företag ändå kan erhålla ett stort företagslån om det redan är etablerat med ett exempelvis stabilt kassaflöde.

Stora bolagslån till stora bolag

Ett stort bolag är med större chans ett redan etablerat bolag med flera år på nacken. Därav kan ett större bolagslån lättare bli beviljat då banken har mer material att titta på. Som exempelvis kassaflöde för flera år, årsredovisning, bokslut etc. En vanlig anledning till att stora bolag ansöker om ett bolagslån är att de vill expandera än mer på marknaden och i sin tur gradvis öka intäkter.

Jämför banklån till företag på marknaden

Med rätta förutsättningar kan vilket företag som helst på marknaden erhålla ett företagslån idag. Vad som skiljer bolagslån åt, är storleken, löptid samt hur snabbt din verksamhet behöver ett företagslån. Snabba banklån till företag är i regel dyrare i längden.

Vilket betyder att bolagslån utöver detta ofta kommer med förmånligare villkor och räntor. Vad som dock är positivt idag är att de allra flesta bank/långivare har snabba ansökningsprocesser samt snabba utbetalningar till företagskontot oavsett lånesumma.

Oavsett vad du är ute efter bör du alltid jämföra företagslån. Det finns mer aktörer på marknaden än någonsin som bistår med tjänsten att låna pengar till företag. Den tjänst vi tillhandahåller har på ett och samma ställe samlat och jämfört företagslån på marknaden. Med detta kan förhoppningsvis du hitta företagslånet som passar dig bäst, med bästa ränta utefter ditt företags behov och ändamål.

Jämför företagslån med låneförmedlare

Det kan vara av fördel att ansöka företagslån genom en låneförmedlare. Med endast en ansökan får du låneerbjudande från flera långivare. Vad vi kan hjälpa dig med är att hitta rätt låneförmedlare för företagslån då dessa skiljer sig mellan varandra. En del låneförmedlare för företagslån samarbetar exempelvis främst med långivare som riktar sig mot mindre bolag- respektive större.

Egen research kring företagslån

Du måste alltid ha en klar plan när du vill låna pengar till ditt företag. Hur ska pengarna spenderas? Vem ska spendera pengarna? Vad du spendera pengarna på? Etc. Ett välplanerat företagslån kan ge dig de övertaget du behöver i din bransch för att ligga steget före konkurrenterna. Samtidigt som ett sämre planerat företagslån kan sätta krokben på din egen verksamhet då du endast blir lämnad med en extra kostnad.

Det finns vissa fall där ditt företag behöver pengar snabbt in på företagskontot. Detta är något som lånföretagen vet om och vissa har då nischat in sig på snabba utbetalningar av bolagslån. För den lyckligt ovetande kanske detta låter som ett bra god idé men i själva verket kan din situation utnyttjas. Utnyttjas i form av att ditt behov av snabba pengar till företaget kan komma med sämre villkor som exempelvis högre ränta på ditt företagslån.

Därav är alltid planering återkommande hur du än vrider och vänder på det som i slutändan kan komma att gynna din verksamhet eller inte. Målet är att varenda krona av företagslånet ska utnyttjas till sin maximala potential, för att således uppfylla ditt egna mål med extra pengarna till företaget.

Återbetalningstiden

Tiden för återbetalning av företagslån varierar från långivare till långivare. Det som främst påverkar denna aspekt är storleken på lånet där en del företag har förutbestämda återbetalningsperioder beroende på summan av företagslånet. I andra fall får du välja själv hur lång tid du vill ha på dig att återbetala pengarna du lånat till bolaget.

I vilket fall som helst bör du veta vad din verksamhet klarar av att återbetala varje månad. Målet är att pengarna ska hjälpa ditt företag att tjäna mer pengar med hjälp av ett banklån till företaget och inte tvärtom. Vad som är i regel är att en lång återbetalningstid ofta resulterar i ett dyrare lån. Månadskostnaden blir lägre men i längden blir ditt företagslån som sagt dyrare.

Vilket även innebär att ju snabbare du återbetalar företagslånet, blir således det även billigare. Därför krävs det med noggrannhet att bestämmelsen över löptiden blir så kort som möjligt men inte såpass att månadskostnaden för företagslånet blir ett problem.

Tips!
I regel går det att betala av företagslån snabbare än avtalat vilket då leder till ett billigare företagslån för er del.

Summan av företagslån

Summan av ditt företagslån bör aldrig överstiga den budget som är utsatt för ditt ändamål. Anledningen till att detta behöver tas upp är för att vissa företagare har adderat summor på företagslån som de inte är i behov av. Det är med andra ord “lätt” att lägga på en extra 50.000 kr som faktiskt inte behövdes från början. Detta är ett dåligt sätt att hantera sin ekonomi i företag och kan komma att slå tillbaka på en i framtiden. Vad som är underförstått är att många företag redan har skulder och kan därmed vara en anledning till att de ansöker om ett företagslån idag.