Lånekoll

Lånekoll är det nya namnet för Consector som jämför både privatlån och bolån på nätet. Hos Lånekoll kan du inte bara jämföra lån utan även samla alla de lån du redan har för att sänka din ränta och undvika onödiga kostnader.
Läs mer om Lånekoll och deras tjänster i vår objektiva recension, där all information om lånekrav, betyg med mera finns samlat. 

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Lånekoll

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

🤲

Erbjudande:

Så fungerar Lånekoll

På Lånekoll.se kan du enkelt söka ett bolån eller ett privatlån, men de erbjuder även en möjlighet till att samla alla lån för att få ner räntan.

1. När du surfar in på Lånekoll.se väljer du ifall det är ett Bolån eller ett Privatlån som du vill ansöka om. Du fyller önskat belopp samt personnummer, mejladress och telefonnummer. För privatlån behöver du även ange en orsak till vad pengarna ska gå till. 

2. När du sedan har skickat in din ansökan på Lånekoll.se kommer du att få låneerbjudanden från ett flertal olika banker och lånegivare. Det är därför dags att jämföra alla lån för att hitta det som uppfyller dina önskemål. Lånekoll erbjuder gratis rådgivning för dig som funderar att ta ett lån. Du kan kontakta dom via telefon, mejl eller genom deras chattfunktion på hemsidan. 

3. När du beslutat dig för vilket lån du är redo för att ta, så godkänner du detta genom att använda dig av ditt BankID. Pengarna har du på din bank inom 1-5 bankdagar beroende på om du valt att signera skuldebrevet online eller via post. För mer information om specifika fall från bank till bank rekommenderar vi er att höra av er till Lånekoll’s supporttjänst. 

Lånekoll krav

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd samt skriven i Sverige i minst 1 år
 • Fast inkomst på minst 120 000 kr/år från anställning eller pension
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka
📃

Låneexempel

* Den nominella räntan är satt individuellt per person. För ett bolån på 2 000 000 kr med en löptid på 50 år där den nominell räntan är 1.28 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, blir den effektiva räntan 1.29 %. Det totala beloppet som skall betalas blir således: 2 641 130 kr. Månadskostnaden för både ränta och amortering blir 5 467 kr fördelat på 600 betalningstillfällen.

✅ Fördelar

 • Snabba utbetalningar
 • Inga dolda kostnader och avgifter
 • Endast en kreditupplysning görs
 • Ränta från 1,24% för Bolån
 • Ränta från 2,90% upp till 600 000kr för privatlån

❌ Nackdelar

 • Hade kunnat haft fler samarbetspartners

Lånekoll recension & omdöme 📝

Lånekoll Lånekoll har minst sagt koll, de har opererat under det tidigare namnet Consector som funnits på marknaden under en lång tid. Gissningsvis har de valt att förnya namnet för att passa in bättre på den nuvarande marknaden. Något som vi på Låneo tycker var ett väldigt bra val. Något som även Lånekoll erbjuder är just både jämförelse av privatlån samt bolån. Något som endast Lånekoll och Lendo gör.

Lånekoll erbjuder även tjänsten att samla sina lån, för att sänka eventuella månadskostnader som påverkas av t.ex avi-avgifter etc. Har du flera lån hos ett flertal olika banker kan det vara bra att samla alla lån på ett och samma ställe. Lånekoll hjälper dig att hitta den lägsta räntan och de förhandlar med 30 olika banker för att uppnå det bästa resultatet som passar dig och dina önskemål.

Låga räntor och snabba svarstider

Med sina låga räntor, snabba svarstider och deras otroliga kundbemötande får Lånekoll.se betyget 4,5/5 stjärnor. Den personliga servicen av deras rådgivare ger ett gott intryck av en stark engagemang för att hjälpa sina kunder att få de bästa lånen till de bästa villkoren.

Klicka dig vidare till Lånekoll.se nedan för att hitta det bästa lånet efter dina preferenser och förutsättningar. Vare sig det gäller bolån, privatlån eller att samla lån kan Lånekoll ge dig den bästa personliga servicen för att hjälpa dig.

Om tjänsten

Lånekoll har en varit med sedan 2014 på marknaden, men hette då Consector som nog många känner igen. Namnbytet skedde tidigt år 2020 men det är samma grundare och ansvariga bakom, så affärerna är lika bra som innan namnbytet. 

Hos Lånekoll kan du samla dina lån, söka bolån samt privatlån. Utöver de hjälper de till med att fixa lånelöfte samt att omförhandla ditt nuvarande bolån. Med en kontaktnät på över 30 banker kommer du att få ett flertal låneerbjudande vid inskickad ansökan. Inom 24h kommer du att få svar från samtliga banker och Lånekoll’s rådgivare finns där för dig när du kommer till valet och kvalet om vilket lån som är bäst. 

Vilka banker samarbetar Lånekoll med?

Att ha ett stort kontaktnät av banker är viktigt för alla låneförmedlare då kunderna kan få fler låneerbjudande att välja mellan. Lånekoll samarbetar med följande banker:

Lånekoll banker
📅

Öppettider

 • Måndag: 8.30-17.30
 • Tisdag: 8.30-17.30
 • Onsdag: 8.30-17.30
 • Torsdag: 8.30-17.30
 • Fredag: 8.30-16.30
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt
🔍

Finansmatch.se kontakt