Låneskydd

Vi har listan över de aktörer som erbjuder dig ett låneskydd på ditt lån idag. Flera långivare erbjuder även gratis låneskydd i ett visst antal månader vid en teckning av försäkringen. Vi tar upp vad det egentligen innebär med att teckna denna låneförsäkring, tillsammans med detta ska vi även gå igenom och försöka klargöra vanliga frågetecken kring låneförsäkring.

Bästa privatlånet juli 2024

Låneskydd: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Snabbmeny

🔍

Vad är låneskydd (låneförsäkring) ?

Ett låneskydd är egentligen precis vad det låter som, ett skydd eller en försäkring av ditt lån. Att teckna ett låneskydd är en extra försäkring av att du kommer att kunna återbetala de pengar du har lånat. Försäkring i form av att om låneskyddet skulle komma att träda i kraft av någon anledning, så kommer låneskyddet att betala en del av summan i en viss angiven tid.

Långivare erbjuder olika former av villkor för de låneskydd som de erbjuder, därför är det svårt att säga exakt vad detta innebär i förhand. Men som exempel så erbjuder Lendify ett låneskydd som täcker 10.000 kr/månad i 12 månader av amortering- och räntekostnader.

De erbjuder även sitt låneskydd gratis de tre första månaderna som du kan även säga upp när du vill.

Jämför banker som erbjuder låneskydd

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Låneskydd

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

📝

Låneskydd kostnad

Alla banker och långivare har egna specifikationer på vad ett låneskydds- kostnad och villkor är hos dem specifikt. Men som återigen ett exempel från Lendify så kostar ett låneskydd 7,7% av månadskostnaden för lånet. Kostnaden för en låneförsäkring, där den månatliga kostnaden för lånet är 2400 kr, blir således en låneförsäkringskostnad på 184 kr/månad.

Fördelar med låneförsäkring

Det finns flera fördelar med att teckna en låneförsäkring, delvis är du skyddad ifall du skulle bli sjuk eller arbetslös. Låneförsäkringen gäller även vid dödsfall. En till fördel med låneskydd är att du kan känna dig säker och trygg med ditt lån. Många gånger känner personer en oro och stress när de har tagit ett lån, vilket låneförsäkringen kan komma att motverka.

Nackdelar med låneförsäkring

Nackdelen med låneförsäkring är att den i vissa fall är relativt dyr. Den låneförsäkring som långivare erbjuder, uppgår ibland denna kostnad uppemot närmare 10% av lånet.
🔍

Vem kan teckna ett låneskydd?

Eftersom att alla långivare har olika krav och villkor på sina låneskydd och låneförsäkringar, är det svårt att säga exakt vad som gäller. Men något som ofta framkommer är vart du är folkbokförd och bor (utomlands eller ej), din anställningsform samt antal arbetstimmar samt ålder. Du ska heller inte veta på förhand innan du skriver på ett låneskydd, att du har kännedom om eventuell varsel på din arbetsplats.