Samboavtal mall

Vi går igenom viktiga saker att tänka på kring samboavtal. Du kan även hitta och ladda ner ett färdigt samboavtal som mall i word format helt gratis. Ett samboavtal kan vara att föredra att upplåta inför eventuella framtida tvister vid separation som kan vara påfrestande för båda parter.

Bästa privatlånet november 2022

Samboavtal mall: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Snabbmeny

🔍

Vad är ett samboavtal?

Ett samboavtal är ett avtal mellan två eller flera personer vid ett samboende i någon form.

Samboavtalet används för att undvika komplikationer vid eventuell tvist vid separation av parter. Vid användning av samboavtalet gäller dessa föreskrifter som finns i avtalet före de villkor som gäller vid sambolagen.

Färdigt samboavtal gratismall

Här hittar du ett färdigt samboavtal helt gratis som mall i word format. Mallen för samboavtal består av flera olika punkter som innefattar bland annat vilka parter som är inblandade i avtalet, vad som gäller vid samboende samt vad som händer vid en bodelning.

Det finns redan färdiga exempel på vad som samboavtalet kan innehålla i mallen du kan ladda ned, i word-dokumentet. Det färdiga samboavtalet som mall är helt gratis och du kan ladda ner det genom klicka här: ladda ner samboavtal mall eller klicka på den tillhörande bilden.

Sambolagen

Finns inget samboavtal gäller de föreskrifter som gäller vid sambolagen. Gäller sambolagen har båda parter likvärdig rätt till bland annat bostadens värde i sig, tillsammans med värdet på objekt som inhandlats till bostaden. Detta oavsett hur mycket var och en har betalat för sig vid dessa föremål eller betalning av bostaden.

Det kan vara därav vara en god idé att skriva ett samboavtal för att slippa komplikationer och eventuella tveksamheter inför en eventuell separation innan inflytt. Det går dock även bra att teckna ett samboavtal efter parter har flyttat ihop.

📝