Jämför och hitta bästa privatlån

Genom Låneo kan du hitta den bästa räntan och villkoren på ditt privatlån efter dina egna villkor. Det finns en hel uppsjö av företag på marknaden som erbjuder privatlån på nätet idag. En del har fokuserat på en enda låneform vilket rent teoretiskt sett kan medföra fördelaktiga räntor och villkor för dig. Jämför privatlån efter den sammanställda listan, för att sedan hitta bästa privatlån 2024 anpassat för just dig.
Bästa privatlånet maj 2024

Privatlån: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Jämför privatlån

Att ta ett privatlån är ett stort beslut och kommer att påverka både dig och andra i din närhet. Tillfället måste tas i akt att jämföra privatlån som erbjuds på marknaden idag. De erbjudanden som finns ute just nu har präglats av den höga konkurrensen där biprodukten är bra räntor- och villkor på privatlån.

Tiden innan digitaliserings samhället fick du lita på andras rekommendationer eller helt enkelt fysiskt gå från kontor till kontor för att sedan själv sammanställa och jämföra själv. Som tidigare nämnt finns det en hel uppsjö av aktörer som erbjuder privatlån på nätet. Med tillkommer dock ett annat problem – det är helt enkelt för många.

Listan uppdateras dagligen

Det är här Låneo kommer in. Vi har sammanställt banker och långivare på marknaden som erbjuder privatlån idag. Dessa har vi ställt mot varandra och gått igenom för- och nackdelar hos respektive aktör. Tillsammans med befintliga recensioner har vi bland annat tagit fram de med högsta betyg samt de med bäst ränta och villkor på privatlån. Varje dag ser vi till att uppdatera listan för att kunna presentera de bästa erbjudandena just nu.

Vi listar och jämför endast seriösa företag.

En del av företagen har du antagligen aldrig hört talas om. Det kan inge en känsla av otrygghet, även fast dessa i teorin kan ge dig den bästa räntan på privatlån. Av den anledningen vill vi att du ska veta att vi endast listar och jämför seriösa företag på marknaden som går under finansinspektionen.

Därför bör du välja ett privatlån

Anledningen till att välja ett privatlån framför andra låneformer är att du relativt snabbt kan låna en medelstor summa pengar till en relativt låg ränta. Egenskaperna hos ett privatlån är:

  • Ingen säkerhet krävs.
  • Privatlånet täcker vanligtvis lån mellan 5000 – 600 000 kr.
  • Med privatlån kan du använda pengarna till vad du vill. Exempelvis lån till bil, samla lån, renovering eller kontantinsats.

Snabbmeny

🔍

Hitta det bästa privatlånet 2024

För att vi ska veta vilka typer av privatlån vi ska jämföra åt dig behövs lite mer bakgrund till detta. Med vår smarta jämförelsefunktion med tillhörande filter och sortering kan du snabbt anpassa dina valmöjligheter utefter dina förutsättningar och behov. På så sätt kan du själv hitta bästa privatlån 2024, anpassat för just dig.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Privatlån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ansök om privatlån utan förpliktelser

Ta dig friheten att klicka runt och jämför själv hos Låneo, inget du gör är bindande eller kostar pengar hos oss. Tjänsten vi erbjuder är gratis och du kan gå vidare till de aktörer vi jämför och göra en ansökan om privatlån utan att det heller är bindande.  Däremot bör en ansökan inte göras bara för att du kan, då det görs en kreditupplysning i samband med ansökan om privatlån. Ansökan sparas nämligen under 12 månader och flera ansökningar har en negativ påverkan när du återigen ansöker om privatlån.

Privatlån till kontantinsats

Är du ute efter att få ihop pengar till en kontantinsats för en bostad kan du bocka i rutan för detta och få fram de långivare som erbjuder detta.
I regel kan ett privatlån användas till vad som helst utan att bank eller långivare frågar. Här finns dock undantag då vissa företag som erbjuder privatlån har som policy att inte bevilja detta med ändamålet att använda som <a>lån till kontantinsats</a>.

Privatlån - Den effektiva räntan

Sortera och hitta den bästa effektiva räntan på ditt privatlån . Det som summerar och sammanställer den slutgiltiga kostnaden av ditt privatlån är den effektiva räntan – en formel som tar alla tillkommande avgifter tillsammans den nominella räntan i beaktande.

Filtret

Privatlån - Önskat lånebelopp

Med ett privatlån kan du vanligtvis teckna mellan – kr att låna. kr där löptiden sträcker sig vanligen mellan 1 – 15 år.

Tips! Dessa spann varierar dock från företag till företag. Av den anledningen kan det vara en bra idé att testa dig fram och se vad funktionen tar fram åt dig när du drar i spakarna.

Privatlån - Betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning kan du hitta genom att filtrera listan och ta fram de långivare som erbjuder privatlån trots detta.

Att ta ett privatlån med anmärkning kommer vanligtvis med ett pris, i regel med högre ränta. Men genom oss kan du alltid känna dig trygg med ditt val av bank då du potentiellt sett hittat det bästa erbjudandet för just dig.

Privatlån utan UC

Söker du ett privatlån utan UC bockar du i fönstret för att se vilka som erbjuder alternativ till detta.

Det vanligaste sättet att komma över en upplysning om dig är genom UC (Upplysningscentralen).  Exempel på andra företag som erhåller upplysningar är Creditsafe och Bisnode.

Privatlån med direkt utbetalning

Välj rutan för snabb utbetalning av privatlån för att se de företag som har snabbast utbetalning.
Vissa företag har riktat in sig på snabba processer i ansökan av privatlån och kan därmed förkorta ledtiden från ansökan till pengarna på kontot. 

Tips! Använd dig av BankID när du ansöker om privatlån då detta underlättar för banken som i sin tur kan behandla din ansökan smidigare.

Sortering

Listan består nu endast av de aktörer som erbjuder ett privatlån specifikt till dig. Alternativen är färre men förhoppningsvis bättre anpassade. Listan kan du nu sortera utefter popularitet, effektiv ränta, lägst nominell ränta samt snabba utbetalningar.

Bästa privatlån 2024

Sortera dina privatlån efter vad befintliga konsumenter tycker om respektive långivare samt vilken de har korat som bästa privatlån 2024. Tillgången till internet har gjort att användbara tjänster har tagits fram där konsumenter kan recensera och betygsätta företag och dess tjänst. Privatlån är inte ett undantag och med detta kan Låneo i sin tur presentera den informationen som kanske kan underlätta för dig i ditt val av privatlån .

Jämför ränta på privatlån

Sortera och jämför ränta på privatlån .
Den lägsta räntan som banker och långivare presenterar är vad du rent teoretiskt sett kan få på ditt privatlån. Den ränta som faktiskt sätts på ditt privatlån får du i samband med ditt låneerbjudande efter att din ansökan är klar.

Detta på grund av att de flesta långivare tillämpar individuellt räntesättning den sökandes ekonomiska situation. Nedan går vi igenom hur du på egen hand kan påverka räntan på ditt privatlån.

Billigast privatlån

När du hittat den bästa räntan på ett privatlån utifrån din individuella situation återstår det nu att omvandla det till det billigaste privatlånet. De tips vi gett dig ovan berör vad du kan påverka för att förbättra räntan. För att få det billigaste privatlånet krävs dock lite till.

Exempel: Du har lånat 100.000 kr med en avbetalningsperiod på 6 år där räntan på privatlånet är 6,29%. Det finns en uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift på 10 kr. Månadsbeloppet för dig blir 1670 kr och slutsumman när allt är betalat blir 120.180 kr att betala tillbaka. Det kostar dig då dryga 20.000 kr att ta detta lån. Detta är utkomsten av ett privatlån som betalats av utefter planen varje månad.

Det är upp till dig hur billigt ditt privatlån ska bli

Du bestämmer själv hur billigt ditt privatlån ska komma att bli genom att betala av skulden tidigare än vad som är planerat. Låneperioden du väljer från början ska vara en rimlig utsatt tidsperiod, men ju kortare desto billigare privatlån. När du sedan hittat den optimala perioden utefter din ekonomi kan du sedan försöka att korta ner den ännu mer genom att helt enkelt betala extra varje månad.

Ett exempel på detta kan vara om vi halverar perioden från exemplet ovan till hälften (3 år). Den totala kostnaden skulle då hamna på runt 108.000 kr istället för 120.000 kr vilket är en skillnad på 12.000 kr. Det är lätt att kunna ge dessa tips ur ett rent objektivt perspektiv men mindre lätt att utföra i praktiken. Oavsett är det bra att ha detta i bakhuvudet när det kommer till situationer som involverar att du ska spendera pengar.

Tips!

  • Skatteåterbäringen detta år kanske ska gå till att betala av på privatlånet. Se över dina vardagliga utgifter för att komma ner i kostnader där mellanskillnaden kan gå till att betala av extra på privatlånet.
  • Låna pengar av en närstående för att betala av på privatlånet. (Detta tips låter kanske lite omoraliskt men ofta kommer ett sådant lån utan ränta).
I slutändan kan de tips vi gett dig om hur du får bästa räntan och vad du bör tänka på när du väl fått pengarna – således att bli det billigaste privatlånet som du kan få tag i .

Fördelar med ett privatlån

När du är i behov av en medelstor summa med bra ränta- och villkor är privatlån det bästa alternativet för dig. Har du förutsättningarna på din sida finns det egentligen inget direkt negativt med ett privatlån.

1. Generellt låg ränta på privatlån

I jämförelse med ett sms lån och ett bostadslån ligger privatlånet mellan dessa två låneformer i räntesats där förstnämnda har hög- respektive sistnämnda låg ränta. Vanligtvis ligger räntan på ett privatlån mellan 3-20%. Anledningen till detta spann beror på din ekonomi och allt som potentiellt kan påverka den.

Bank/långivare utvärderar risken med att ge dig ett privatlån och din ränta sätts utefter den risken; god ekonomi = låg ränta, sämre ekonomi = hög ränta. Det absolut minsta du kan göra oavsett ekonomi är att jämföra privatlån mellan långivare för att hitta den bästa räntan för just dig.

2. Privatlån med flexibel löptid

Löptiden för ett privatlån ligger vanligtvis mellan 1-15 år, i regel får du själv välja vilken period du vill ha utifrån spannet. Det man bör tänka på när man väljer löptid är att privatlånet blir billigare ju kortare löptid du väljer. Månadskostnaden blir högre vilket betyder att lånet betalas av snabbare vilket betyder att du har färre månader med ränta att betala som i sin tur leder till att lånet blir billigare.
Däremot om månadskostnaden på privatlånet är högt, ökas i sin tur risken att du inte klarar betalningen varje månad vilket exempelvis (i bästa fall) kan leda till dyra påminnelser.


OBS! Välj återbetalningsperiod med omsorg utefter ett objektivt perspektiv då det antingen kan hjälpa eller stjälpa.

3. Privatlån är numera ett lån utan säkerhet

Att marknaden för privatlån och andra låneformer har förändrats med åren är något som få personer har gått miste om. Till exempel vad som var vanligare förr var att den summa pengar som privatlån täcker krävde en viss säkerhet för att bli beviljad. Säkerhet i form av exempelvis en bostad eller en bil. Detta var ett sätt för banken att försäkra sig om att lånet skulle bli återbetalat på ett eller annat sätt.
Numera är privatlånet en låneform som vanligen inte kräver en säkerhet vilket betyder att du kan bli beviljad ett med den enda förutsättningen hur din privatekonomi ser ut.

5. Potentiellt snabb ledtid från ansökan till pengar på kontot

I dagsläget finns möjligheten att signera din ansökan av privatlån med BankID. Detta gör att hela processen påskyndas och du kan i vissa fall få svar direkt. Accepterar du låneerbjudandet kan du då få pengarna till kontot så snabbt som inom 1 – 2 bankdagar. Vänder du dig däremot till en låneförmedlare kan det ta upp till 24 timmar att få erbjudandet på privatlånet och därefter kommer väntetiden.

6. Finns som alternativ för dig med anmärkning

Numera är det vanligt att fler bank/långivare har börjat bevilja privatlån trots en betalningsanmärkning. Detta gör att konkurrensen mellan företagen höjs som i sin tur leder till att kvaliteten på produkten blir bättre då företagen vill få just din uppmärksamhet. Det positiva blir således att denna form av privatlån kan vara en fördelaktig lösning på ett akut problem eller en möjlighet när du behöver en medelstor summa pengar snabbt trots anmärkning.

4. Använd privatlånet till vad du vill

Ett av de karaktäristiska dragen som ett privatlån har – som man också kan erfara från reklamer är att du får “använda pengarna till vad du vill!”. När man ansöker om ett privatlån får man möjligheten att berätta vad ditt ändamål med pengarna är men är som sagt i regel valfritt. Vanliga användningsområden för privatlån är:

*Anledningen till att vi påpekar att privatlånet är “i regel valfritt” är för att privatlånet faktiskt inte är helt valfritt i vissa fall. En del bank/långivare har som policy att privatlånet inte får användas till en kontantinsats för köp av en bostadsrätt. Läs mer om detta här låna pengar till kontantinsats.

Vad krävs för att du ska få ett privatlån?

För att få erhålla ett privatlån krävs det att du uppfyller vissa krav. Samtliga varierar beroende på företag som erbjuder privatlån men de parametrar som vanligtvis granskas är:

Privatlån till kontantinsats

Är en kontantinsats målet med ditt privatlån har vi framställt en lista på företag som erbjuder detta här: lån till kontantinsats. Privatlånet är det medel som används till detta ändamål men vissa långivare har som sagt en policy att inte erbjuda sin tjänst till detta. Av den anledningen har vi tagit fram en egen sida för de personer med just detta ändamål.

Majoriteten av företag som erbjuder privatlån på marknaden brukar vanligtvis kräva att du är minst 20 år gammal, har en fast anställning med minst 100.000 – 150.000 kr deklarerad inkomst samt att inga betalningsanmärkningar får förekomma. 

Detta varierar som tidigare nämnt från företag till företag. Det finns vissa aktörer på marknaden som erbjuder privatlån till dig som vanligtvis inte uppfyller vissa av de grundkrav som andra banker och långivare gör. Exempelvis till de som är 18 år eller har betalningsanmärkning i bagaget. De banker och långivare som trots detta godkänner sistnämnda kan du läsa mer om här: lån med betalningsanmärkning.

Räntan på ditt låneerbjudande

Tillsammans med de värden av det du fyllt i under ansökan samt kreditkollen blir resultatet av låneerbjudandet. Teoretiskt sett är låneerbjudandet alltså en summering av din ekonomiska situation och rent objektivt ditt värde utifrån bank/långivarens perspektiv.

Din förmåga att betala tillbaka privatlånet

Det som allt handlar om i slutändan är din förmåga att kunna betala tillbaka privatlånet. Det man kan se hos banker och långivare att räntan är mellan ett visst spann. Tex 3,5 – 18,5% ränta, vart du hamnar i spannet beror som sagt på din ekonomi. Ju högre ränta på privatlånet du fått som erbjudande desto högre risk anser bank/långivare att du är. Detta påstående kan låta lite tvetydigt.

Paralellen med odds

Man skulle kunna dra parallellen med oddset på en fotbollsmatch. Om oddset på en match ligger på 1.035 (bästa låneerbjudande alltså 3,5%) gånger pengarna är risken låg och pengarna nästintill säkrade, dock med en något mindre vinstmarginal.

På andra sidan har vi den något mer riskfyllda matchen. Oddset ligger på 1.185 (18,5% ränta), risken är högre men ändå relativt låg. Bank/långivare väljer ändå att lägga sitt bet då den rena vinsten är mer än 5 gånger högre än “matchen” med privatlånet och den lägsta räntan. Med andra ord beviljar de privatlånet till dig ändå men med vetskap om de potentiella risker som detta tillkommer.

Tips! Den låga räntan betyder också att de vill hålla dig nöjd, utifall du bestämmer dig för att ta ytterligare lån i framtiden, då “vet du vart du ska vända dig” – tänker långivaren. Vilket kan användas till din fördel i form av en mer personlig förhandling av avgifter, villkor och ränta till din fördel.

Få bästa ränta på privatlån

För att du ska kunna få den bästa räntan på ditt privatlån behöver du veta vad bank- och långivare egentligen utvärderar, som du i sin tur kan påverka.
De utvärderar idag ett flertal olika delar som berör dig och ditt privatliv, däribland återfinns eventuella medsökanden, ditt civilstånd men även nuvarande anställning. Du kan läsa mer om de alla delarna separat nedan. 

Jämför privatlån

Det som alltid måste göras är att jämföra privatlån mellan bank/långivare. På så sätt kan du hitta den generellt bästa räntan och villkoren direkt.  Du får snabbt en överblick över dina valmöjligheter utifrån din egen ekonomiska situation samtidigt som du hjälper till att påverka marknaden då jämförelsen sätter press på lånföretagen att leverera rättvisa produkter.

Medsökande

Att ha en medsökande till privatlånet väger tungt vid ansökan. Denna ledtråd får man för att bank/långivare själva gärna tipsar om detta i ansökan om privatlån. Rent hypotetiskt är det som att låntagaren sprider ut risken på två vilket betyder att du halverar risken.

Tips: En medsökande till ditt privatlån väger tungt i bank/långivares ögon och du kommer få en bättre ränta på privatlånet.

Civilstånd

Att ditt civilstånd skulle påverka din ekonomiska situation är egentligen rätt logiskt. Är du själv i ett hushåll är du ensam om kostnader som till exempel hyra, el, vatten och bredband. Har du en sambo delas vanligtvis dessa kostnader på två vilket i sin tur betyder mer pengar över från inkomster.

Tips: Om du och din partner eller vän har flyttat ihop kan du se till att få detta på papper

Anställningsform

Kort och gott är en fast anställning mer värd än exempelvis en timanställning eller en provanställning med anledning att den ger mer säkerhet för dig som anställd.


Tips: Har din anställningsform förändrats till  det positiva se då till att den uppgiften är uppdaterad till din ansökan.

Befintliga lån och krediter

Har du flera befintliga lån och krediter kommer detta att tynga din position i ansökan av privatlån. Det enda positiva man kan göra i denna situation är att samla lånen med hjälp av ett större för att delvis minska kostnader men även för att det ser bättre ut på pappret.