Renoveringslån

Finansiera din renovering med ett renoveringslån. Antingen kan du låna pengar utan säkerhet till din renovering eller så kan du välja att baka in renoveringslån i ditt bolån. Hos oss kan du hitta och jämföra lån till renovering utan säkerhet.

Bästa privatlånet november 2023

Renoveringslån: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Låna till renovering

Den låneform som används för att finansiera ditt renoveringslån är privatlån. Detta är ett lån som tas utan säkerhet och du kan låna upp till 600 000 kr för att använda detta som renoveringslån.

Räntan på lånet är lågt och kan tas från 2,90 % ränta när du vill låna till renoveringen. Den ränta på renoveringslån som du får av banken är dock beroende av flera faktorer, i och med att räntan är individuellt satt per låntagare.

Få bättre ränta på renoveringslån med medsökande

Använder du dig av en medsökande när du vill låna till renovering kan du använda dig av en medsökande. I bankens ögon delas då ansvaret på två personer och erbjuder därmed en lägre ränta och bättre villkor till lånet. Alla faktorer som sänker bankens risk med att bevilja dig ett lån till renovering, kommer att förbättra din ränta på renoveringslånet.

Snabbmeny

🔍

Jämför renoveringslån

Här har vi listat samtliga långivare som erbjuder dig att låna pengar online till en renovering. Den låneform som passar bäst till detta syfte är blancolån (privatlån).

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Renoveringslån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Så kan du filtrera efter behov

💰

Summan av lånet till renoveringen

Ange summan mellan - kr att låna

Med hjälp av detta filter kan du få fram de långivare som lånar ut den summa du vill använda för att finansiera renoveringen.

📩

Renoveringslån utan UC

Detta filter tar fram de banker och långivare som beviljar renoveringslån utan UC på marknaden. Listan av denna låneform utan UC brukar vara något tunn i och med att beloppet ofta är något större för ett lån till renovering.

Snabb utbetalning

Det går att lista de banker som lånar ut pengar till renovering med snabb utbetalning. Utbetalning brukar i vanliga fall ta omkring 2 – 5 bankdagar beroende på långivare. Är du i behov av renoveringslån med direkt utbetalning finns de aktörer som erbjuder detta här.

⚠️

Renoveringslån med betalningsanmärkning

Behöver du låna pengar till en renovering men har en eller flera betalningsanmärkningar finns det långivare som beviljar ett lån trots detta. I regel kommer dock renoveringslån med betalningsanmärkningar med en högre ränta och sämre villkor.

Sortera din lista efter alternativen

🏆

Bästa renoveringslån 2019 - 2020

Den låneform som används till att bland annat finansiera en renovering, är ett vanligt lån att ta idag. Många av de konsumenter som har tagit lånet har även betygsatt och röstat fram det bästa på marknaden idag. Vi har tagit del av detta betyg och kan därmed presentera det bästa renoveringslånet 2019 – 2020 på svenska marknaden.

📈

Lån till renovering med bästa räntan

Hos oss på Låneo.se kan du på ett enkelt sätt sortera listan för att hitta det lån som används till renovering med bästa räntan idag. Som vi tidigare nämnt är det spann som visas rent potentiellt vad du kan få på ditt lån. Denna ränta är beräknad till hänsyn av dussintals faktorer som är ett mått på din finansiella bakgrund.

Renoveringslån

Är renoveringen värd priset?

Att utföra en renovering till din bostad inför en potentiell försäljning är att föredra om de finansiella medlen finns till. Kan renoveringen öka bostadens värde eller inte är egentligen frågan. Mäklare brukar i de flesta fall vara duktiga på att uppskatta om en renovering är värd mödan eller inte. Oavsett vad fallet är bör du alltid få ett utlåtande av en expert inom området för att ta reda på om det finns skäl nog till att ta ett lån till renoveringen samt utföra den.

Utför jobbet själv eller med företag

Vill du ta ett renoveringslån för att anställa ett företag som hjälper dig eller är du tillräckligt händig för att utföra jobbet själv? Båda sidor har för- och nackdelar. Fördelen med att ta in en firma som hjälper dig är att arbetet delvis blir utfört korrekt med hjälp av proffs. Men även för att du kan få en offert på renoveringen och vet därmed hur mycket du behöver inför ditt renoveringslån.

Nackdelen med att ta in ett företag som utför arbetet åt dig är då att jobbet blir dyrare. Detta är då upp till dig att ställa dessa faktorer mot varandra, och fundera ut vad som är värt priset. Gör du jobbet själv kan istället renoveringen bli billigare men kommer att ta längre tid och kanske inte blir lika bra. Sedan kan det även bli svårare att uppskatta både tiden och hur pass stort renoveringslån du måste ta.