Samla lån och krediter med ett samlingslån​

Vi har listan över samtliga långivare som erbjuder dig att samla alla dina lån och krediter med ett samlingslån online. Vi kan även erbjuda våra besökare att hitta de aktörer som erbjuder kunder att samla lån trots många UC förfrågningar samt att samla lån med betalningsanmärkningar. Välkommen in för att hitta det bästa samlingslånet efter dina behov.

Bästa privatlånet juli 2024

Samla lån: Därför rekommenderas Zmarta:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • 2.95–27.0%
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Att samla lån och befintliga krediter är att rekommendera om du befinner dig i den situation där detta kan vara ett alternativ. Att samla lån kan i regel ge dig en bättre ränta på dina småskulder om du samlar och betalar av dem med hjälp av ett större samlingslån.

Här på Låneo har vi tagit fram en lista på de företag som bistår konsumenter med tjänsten att samla lån och krediter. Dessa kan vi sedan jämföra och ställa mot varandra för att helt enkelt se vilka som i teorin kan ge dig den bästa räntan och erbjudandet på att samla dina lån.

I den tid som råder på lånemarknaden rent generellt är det ett bra tillfälle att se över möjligheten av ett lån. Av den anledningen att lånemarknaden har expanderat kraftigt senaste åren delvis på grund av internet som möjliggjort att det helt enkelt blivit lättare för privatpersoner att ta lån.

Aktörer som vänder sig till dig som behöver samla lån

Behovet av en bra lösning på att samla lån är stort och har gjort att många nya aktörer inom denna tjänst har tillkommit. En del drar det så långt att de endast nischar in sig på konsumenter som specifikt är i behov av att samla lån.

Detta har gjort att de traditionella bankerna och långivare kan hamna efter i denna kategori inom insamling av lån. Storbankerna är redan välkända hos konsumenter och vänder sig  därmed till dessa i rent förtroende. De traditionella bankerna inger en känsla av säkerhet och trygghet vilket är förståeligt av många anledningar. Vad som däremot kan tillkomma med detta flockbeteende är att du kan komma att göra en sämre affär när du ska samla dina lån och krediter.

Se möjligheten för dig att göra en bra affär när du vill samla lån

Detta ger dig som låntagare en möjlighet att göra en bra affär när du ska samla dina lån och det är där vi kommer in i bilden. Vi jämför och låter långivare konkurrera mot varandra för att hitta det bästa erbjudandet när du ska samla dina lån och krediter

Det finns dussintals företag och banker som erbjuder dig pengar till att samla lån, en del har du kanske aldrig hört talas om och det kan inge en känsla av otrygghet. Därför vill vi tillägga att vi listar och jämför endast seriösa företag som finns på marknaden som ligger under finansinspektionen. Varje dag ser vi till att informationen är uppdaterad så att du kan få den bästa räntan för dagen när du vill samla lån.

Snabbmeny

🔍

Samla lån och krediter med samlingslån

Företagen som erbjuder tjänsten för dig som privatperson att samla lån och krediter är många. För att anpassa listan efter dina individuella förutsättningar behöver vi veta lite mer om dig. Med vårt jämförelseverktyg kan du snabbt och smidigt hitta de företag som potentiellt sett kan erbjuda dig att samla lån och krediter idag.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Samla lån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Samla lån trots många förfrågningar

Vi har listan över alla långivare på nätet, här kan du även få chansen att samla lån trots många förfrågningar. Listan över samlingslån är många, av den anledningen finns till en början endast de 10 bästa samlingslånen. Vidare kan du även välja att visa alla aktörer som erbjuder dig att samla lån och krediter genom att klicka på knappen ”visa alla lån”.

Här kan du filtrera och sortera på dussintals samlingslån och hitta den aktör som erbjuder dig att samla lån trots många förfrågningar. Den bästa låneförmedlaren som har flest samarbetspartner är Advisa, de samarbetar med 38 st långivare. Förslagsvis kan det vara till din fördel att gå genom denna förmedlare när du vill samla lån trots många förfrågningar, alternativt filtrera listan på ”utan UC” och eller med betalningsanmärkningar.

Samla lån - Sortera på effektiv ränta

Sortera dina alternativ över företagen och hitta den bästa effektiva räntan när du ska samla lån .
Här kan du hitta och ansöka om det företag som ger bästa effektiva räntan när du ska samla dina lån och krediter. Denna uträkning tar med alla de faktorer som utgör den totala kostnaden på ditt samlingslån.

Filtrera bland samlingslån

Samla lån - Ange önskad lånesumma

Bestäm den lånesumma du behöver för att samla kostnaden av dina lån. Denna summa uppgår dock vanligtvis strax över en halv miljon kronor där lånetiden uppgår mot 15 år.
Summan av samlingslånet ska täcka de befintliga lånen men bör rimligtvis inte överträda den gränsen.

Samla lån med Betalningsanmärkning

Hitta de företag som tillhandahåller tjänsten att samla lån med betalningsanmärkning genom att klicka i rutan för det.

När du vill samla lån och krediter med betalningsanmärkningar i bagaget är det i regel svårt. Men det finns de företag som har sett till att tillgodose detta behov för den som behöver. Hos oss kan du hitta vilka omstartslån du kan ta med betalningsanmärkningar snabbt och smidigt.

Samla lån utan UC

Hitta de företag som erbjuder dig att samla lån utan UC genom att klicka i rutan för det.

Majoriteten av upplysningar som görs idag är med UC, det som händer är att antalet upplysningar sparas under en viss tid (12 månader) som i sin tur påverkar dig negativt vid en ytterligare ansökan. Ett annat sätt är då att ansöka att samla lån utan UC, vilket betyder att detta är genom andra upplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Idag är det få aktörer som erbjuder samlingslån utan UC, klicka på knappen ”visa alla lån” för att få fram alla långivare för att sedan få fram fler alternativ över samlingslån utan UC.

Samla lån med snabb utbetalning

När du är i behov av pengarna fort kan du sortera bland dina alternativ på de företag som har snabbast utbetalning när du vill samla dina lån.
En del företag har specialiserat sig på snabba utbetalningar av bland annat samlingslån, är behovet stort finns den möjligheten. De flesta företag erbjuder ansökan med BankID, detta påskyndar ansökningsprocessen generellt oavsett företag.

Sortera mellan bland samlingslån

De företag som nu finns i listan är de företag som är anpassade efter dig individuellt. Nu kan du även sortera bland de företag som erbjuder dig samlingslån efter bäst betyg eller den bästa räntan.

Samla lån med bäst ränta

Sortera listan efter bästa ränta när du vill samla lån med bäst ränta utefter det spann som långivare presenterar.
Den bästa räntan på samlingslånet kan innebära den bästa dealen för dig. Räntan sätts individuellt utefter dina förutsättningar när du har ansökt om att samla dina lån och krediter hos angivet företag. Nedan går vi genom mer specifikt hur du själv kan påverka för att samla lån med bäst ränta idag.

Bästa samlingslånet 2020

Samla lån och krediter med bästa samlingslånet 2020. Vill du hitta de företag och samlingslån som har bäst betyg väljer du det alternativet och denna hamnar överst i listan över företag som tillhandahåller tjänsten att samla lån.

I dagsläget är det populärt att samla lån och krediter för att betala av små och dyra lån som man samlat på sig genom åren. Detta ger dig ett bra tillfälle att faktiskt se vilket som privatpersoner har kortat som det bästa samlingslånet idag.

Samla lån med låg ränta - så gör du

Jämför samlingslån efter låg ränta

Använder du dig av en hemsida som Låneo.se kan du få en överskådlig blick över dina valmöjligheter, samt de företag som tillhandahåller tjänsten att samla lån och krediter. Du kan också skaffa dig en uppfattning om vad din månadskostnad skulle kunna att bli utifrån exempelräntor som tillkommer. Jämför du företagen som bistår med tjänsten att samla lån kan du också se vilka som faktiskt kan erbjuda dig att samla lån med låg ränta utefter den ränta som presenteras. Det finns även tillgängliga recensioner från befintliga konsumenter av samlingslån som vi kan ta del av. Hos oss kan du då ta reda på vilket låneföretag som har det bästa samlingslånet idag.

Medsökande när du ska samla lån och krediter

Om du i normala fall skulle ha problem med att få ett samlingslån på grund av omständigheter som till exempel betalningsanmärkning, är detta antagligen din största chans att få ett. Förutsatt att du har inkomsten och andra parametrar på sin plats. Att ha en medsökande till ditt samlingslån kan således inte bara vara avgörande till om du kan bli beviljad ett samlingslån eller inte. Det kan därmed också komma att vara den enda lösningen och få dig att samla lån med låg ränta, bäst anpassat för dig.

Anledningen är egentligen logisk då företag bedömer dig egentligen utefter hur stor chansen är att de får tillbaka sina pengar de lånat ut. Som i sin tur betyder att när du har en medsökande till samlingslånet kan den chansen i teorin fördubblas. Beroende på hur starkt kreditvärde din medsökande har kan din ränta sänkas ordentligt eller åtminstone bli något mindre. Oavsett vilket lån du än tar bör du alltid försöka att ha med en medsökande just för att detta potentiellt kan ha en positiv effekt på ditt låneerbjudande.

Civilstånd

Det kan vid första ögonkastet verka märkligt att detta skulle påverka din ränta på samlingslånet men det är det egentligen inte. Är du en sambo med en eller flera personer blir utgifterna för hushållet mindre. Mindre då kostnader som hyra, internet, vatten och el oftast delas upp mellan parterna. Detta kan då rent teoretiskt sett vara en fördel för dig som ansökande av ett samlingslån. Det viktiga i denna punkt då är att vara uppdaterad i din boendesituation på pappret om du och exempelvis din partner har flyttat ihop nyligen för att kunna samla lån till låg ränta.

Anställningsform

Din anställningsform kan också påverka dig när du vill samla lån till låg ränta, antingen positivt eller negativt. Att en fast anställning väger tyngre än en timanställning är logiskt. Logiskt för att du har mer säkerhet som fast anställd. I bankens ögon är detta i sin tur en säkerhet för att du får in pengar varje månad. Om du nyligen har gått över till en fast anställning kan det vara en god idé att se till att detta är uppdaterat, innan din ansökan av att samla dina lån och krediter.

Ta inte ett större samlingslån än vad du behöver

Rent generellt är den effektiva räntan på lån överhuvudtaget högre ju större summan är. Därför bör du inte överskrida summan av de mindre lånen du vill samla, för att få ett så billigt samlingslån som möjligt. Det är lätt att slänga på ett par tusenlappar eller till och med tiotusentals kronor “när du ändå är igång”.

Detta inget som är ovanligt och det är antagligen med den mentaliteten som satt folk i den sits de är i idag. För att sedan nu söka möjligheten att få samla sina lån och krediter. Ha alltid i bakhuvudet att ditt mål med att samla lån är att en vacker dag bli skuldfri. Tänk på att ju mer du betalar på samlingslånet (utöver månadskostnaden) så blir du det inte bara skuldfri tidigare, utan samlingslånet blir därmed också billigare.

Seniorlån

Innan du ansöker om att samla lån

Processen för att samla lån och krediter online är nästintill identisk för vilket lån du än söker. Däremot när du vill samla befintliga, tidigare lån finns det andra faktorer ta i beaktande innan du ansöker om samlingslån. Vi har gått igenom de utförligt nedan så att du enkelt kan ta del av informationen och följa processen.

1. Summan av dina nuvarande skulder

Summera hur mycket du har kvar att betala på dina befintliga smålån och kreditskulder som du önskar att samla. Som underförstått behöver du veta den summan samlingslånet ska bestå av för att täcka samtliga kostnader från dina skulder. I de allra flesta fall kommer du att sänka din totalkostnad när du samlar lån och kommer rentav att ha mer pengar över.

2. Räkna ut hur mycket du kan betala varje månad

De faktorer som tas in i beräkningen är att ju längre tid du betalar av på samlingslånet – desto högre kommer din totalkostnad att vara. Däremot kommer din månadskostnad kommer att vara lägre. För att du i slutändan ska komma undan som billigast, måste du därmed hitta en löptid som inte är för lång och inte är för kort.

Det du kan göra är att betala av samlingslånet med extra medel utöver månadskostnaden kontinuerligt för att ytterligare sänka din slutkostnad. Detta betyder också att om du valt en för kort återbetalningstid, kommer din månadskostnad vara högre än vad du kanske kan avvara. Det du då kan göra är att kontakta din handläggare för att omförhandla för att förlänga lånetiden.

3. Skicka in ansökan om samlingslån

Har du alla papper redo tillsammans med andra faktorer som kan påverka din ränta positivt rekommenderar vi då att ansöka genom en låneförmedlare som exempelvis Sambla. I andra fall kan du gå till den bank/långivare som du känner dig trygg med från jämförelselistan och ansöka direkt. Det går även att endast lista och jämföra låneförmedlare i vårt jämförelseverktyg för att exempelvis se vad deras specialiteter är – var för sig.

4. Låneerbjudandet på ditt samlingslån

Skillnaden på att ansöka genom en låneförmedlare är att du får låneerbjudande från flera olika företag som erbjuder dig att samla lån och krediter. Till skillnad om du ansöker direkt hos aktören som då ger dig ett enda erbjudande från den specifikt angivna aktören. Vad som är viktigt att tänka på är att du oavsett tillvägagångssätt, inte är bunden till låneerbjudandet utan det är precis vad det låter som, ett erbjudande.

Detta kommer således utan några som helst förpliktelser och du kan välja att avböja eller acceptera. Vad som däremot händer är att när din ansökan processas, gör låneförmedlaren eller lånföretaget en upplysning på dig för att granska din ekonomiska situation. Själva upplysningen i sig ses som negativt och i värsta fall om du har för många upplysningar samlat på dig – ge avslag när du vill samla dina lån. Därav är det bra att ha allting klart innan du bestämmer dig för att ansöka om att exempelvis samla lån. Läs mer om vad som kan påverka din kreditvärdighet och varför här kreditupplysning.

Fördelar med att samla alla lån

Det finns många fördelar med att samla alla lån. Att samla alla lån och krediter är antagligen det bästa alternativet för dig som samlat på dig flertalet mindre lån genom åren.

Det är lätt hänt att dra på sig en mängd olika mindre lån och krediter under åren. Du är inte ensam om att ha exempelvis ett mindre lån på en TV, en resa och- eller kanske en bil. Varje månad kommer du dock bli påmind om dessa i form av högar av räkningar som kan ge huvudvärk bara att titta på. Men vad som framförallt kostar mycket pengar i onödan.

Företagen på marknaden har därför tagit fram denna låneform eller rättare sagt benämning att: samla alla lån och krediter, även kallat samlingslån. Detta har i praktiken visat sig vara ett fördelaktigt tillvägagångssätt för att inte bara sänka den genomsnittliga räntan och totalkostnaden, utan också även ge dig en bättre överblick och kontroll över din ekonomi. 

Du är på rätt väg!

Vi på Låneo finns till för att inte bara hjälpa dig att hitta förmånligare räntor och villkor genom att jämföra låneräntan hos företag. Vi ser oss gärna som en hjälp runtomkring det som har med ekonomi att göra. Om du har tankar på att samla alla dina lån och andra skulder till ett stort, vill vi lägga till att du är på rätt väg. 

Rätt väg för att ta första steget mot att ta kontroll över din egen ekonomiska situation. Att ha flera lån och skulder bakom sig är inget som är ovanligt idag. Ett samlingslån är som sagt antagligen det bästa sättet att skapa ett omfång på problemet. För att sedan sakta men säkert börja skala av din totala skuld, en månad i taget.

Sänk totalkostnaden när du samlar alla dina lån

Den potentiellt största fördelen är att du faktiskt kan sänka totalkostnaden när du samlar alla lånen. Det finns exempel där snitträntan på de samlade lånen har gått ner med flera procentenheter eller till och med halverats. Har du en totalskuld på sammanlagt 200.000 kr där snitträntan ligger på 10% kan detta rent teoretiskt i bästa fall innebära 1000 kr över i månaden. Då med en halvering av snitträntan med hjälp av samlingslånet.

En annan bidragande faktor till att flera mindre lån tillsammans utgör en större kostnad är de avgifter som tillkommer. Avgifter i form av exempelvis aviavgifter för varje enstaka lån. När du nu samlar alla lånen och betalar av dessa med ett större, får du således endast en enda aviavgift. Alternativt inget alls i vissa fall då en del företag erbjuder detta till kunder.

Samla alla lån och få pengar över till annat

När du samlat alla dina lån är chansen stor att du kommer att få pengar över till annat än att betala onödiga avgifter på flertalet lån. Vad vi på Låneo däremot tycker att du ska göra är att använda pengarna till att betala av samlingslånet för att korta ner lånetiden. Detta innebär mindre månader till betalande av ränta och därmed i slutändan sänker totalkostnaden på samlingslånet ännu mer. Med andra ord kan du själv påverka vad slutkostnaden på ditt samlingslån blir i slutändan genom att betala av mer varje månad. 

Samla alla lån och krediter på ett ställe

Vi får ofta höra av privatpersoner som uttrycker sin lättnad över att ha en bättre överblick och kontroll över ett samlat lån, istället för flertalet mindre. Ibland kan det vara psykiskt påfrestande att se faktura efter faktura dimpa ner i brevlådan i slutet av varje månad. 

Det händer i vissa fall att ett samlingslån inte ger dig bättre ränta än vad dina sammanlagda lån tillsammans ger. Ändå berättar en del personer hur skönt det är att få hem ett enda skuldebrev istället för flera. Om marginalerna i slutändan inte är för stor kan detta då trots detta, vara ett alternativ för bekvämlighetens skull.

Förbättrad kreditvärdighet

En annan fördelaktig utkomst med att samla lån är att du får en bättre kreditvärdighet. Företag som tillhandahåller tjänsten att bland annat samla alla lån och krediter ser negativt på en privatperson med flertalet i bagaget.

När du därmed samlar och betalar av alla lån, försvinner kvantiteten och ditt värde ökas. Detta innebär att om du i framtiden kommer att behöva ta ett lån finns då möjligheten att du kommer få en bättre ränta och villkor på det. På grund av att din kreditvärdighet därmed är förbättrad. När du väl betalat av ditt samlingslån och är helt skuldfri finns det ingen anledning att inte ge dig annat än en bra ränta och villkor på ditt nästa.

Låna pengar till aktier

Jag vill samla alla lån till ett men hos vilket företag?

Första tanken för många privatpersoner när de vill samla alla sina lån och krediter till ett, eller vilket lån som helst för den delen, är att vända sig till sin storbank. Detta är inte en dum idé men vad storbankerna är kända för är att det är väldigt strikta och har höga grundkrav på låntagare. I denna situation där du vill samla alla dina lån till ett, sätter dig då tyvärr i en dålig sits just på grund av hela anledningen att ta samlingslånet från första början.

Troligtvis kommer du inte bli beviljad lånet för att du redan har ett flertal befintliga i bagaget. En anledning till att din första tanke är att vända dig mot en storbank är att de ger en känsla av trygghet, vilket är en viktig faktor när du vill ta ett lån.

“Låneo listar och jämför endast bank- och långivare som ligger under finansinspektionen”.

Företag som nischat in sig på samlingslån

Det som däremot bör vägas in i ditt beslut är att det finns många verksamma företag inom nischen att samla lån och krediter . Det finns aktörer som har byggt upp hela sin verksamhet kring just samlingslån och dessa kan i praktiken ge dig bättre ränta och villkor när du vill samla lån idag. För att inte glömma att de vänt på alla stenar och möjliggjort att flera personer ska kunna få ett samlingslån idag. Trots faktorer som vanligtvis sätter käppar i hjulet som hos till exempel storbankerna.

Låneförmedlare med inriktning på att samla lån - Vilka är bäst?

Eftersom att alla personer har olika förutsättningar för att bland annat erhålla ett samlingslån finns det inget enkelt svar på den frågan. Det korta svaret blir att du bör ta det som passar dig bäst. Vi på Låneo har ambitionen att täcka så många olika låneformer som det går. Vi växer för varje dag och jämför bland annat samlingslån på marknaden.

Utefter den information vi kan få fram försöker vi anpassa samlingslånen efter just dig. Eftersom att vi inte gör en kreditupplysning för att faktiskt säkerställa vilken låneränta just du kommer att få, rekommenderar vi att du gör en ansökan genom en låneförmedlare. Detta för att faktiskt få ett eller flera slutgiltiga låneerbjudanden på ditt samlingslån från flera olika aktörer. Låneerbjudanden som du sedan kan jämföra och se vilken som passar bäst – efter dina kriterier.

Den låneförmedlaren vi rekommenderar som vi tror passar detta ändamål är Advisa. Du kan använda vår jämförelselista över de aktörer som erbjuder dig att samla lån för att även där hitta låneförmedlare som du kan ansöka genom.