Seniorlån

Hitta och jämför alternativ till seniorlån 2021 på svenska lånemarknaden till en låg ränta. Seniorlån, även kallat pensionärslån, var ett sätt för seniorer och pensionärer att låna pengar med bostaden som säkerhet. Seniorlånet skulle dock på senare tid komma att försvinna och därmed möjligheten för pensionärer att kunna låna pengar på ett bra sätt.
favoritlån logo
Bästa privatlånet mars 2021

Seniorlån: Därför rekommenderas Favoritlån:

  • Lån upp till 600.000 kr
  • Samla lån eller ta ett nytt
  • Ansök enkelt med BankID
  • Få upp till 30 erbjudanden med endast 1 UC
  • Använd pengarna till precis vad du vill!

Snabbmeny

🔍

Lån till pensionärer

Det finns många alternativ till pensionärslån idag, hos oss på Låneo.se kan du snabbt och smidigt jämföra långivare när du vill låna pengar online.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Seniorlån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Seniorlån

Lån till seniorer och pensionärer utan säkerhet

De låneformer som idag är alternativet till ett seniorlån, är blancolån och sms lån (tillhörande kontokredit). Privatlånet är dock den låneform som du bör vända dig till om villkoren för detta kan uppfyllas. Detta på grund av att räntan och villkoren generellt är mycket bättre. Däremot har smålån lägre villkor och krav än vad andra låneformer har, om du är i behov av att låna pengar som pensionär trots avslag från blancolångivare.

Det är alltid viktigt att läsa på om villkoren och krav från långivare innan du ansöker. Genomgående finns en outtalad regel att lån ska vara återbetalda innan personen fyllt 75 år. Detta betyder att proportionen av lånet gör betydelse, på grund av denna gräns.

Är du 70 år som pensionär kan du alltså få låna, beroende på din ekonomiska bakgrund 200 000 kr utan problem. Men närmar du dig 73 år eller 74 år kan den beviljade summan bli betydligt lägre.

💡

Tips

Vårt tips är att gå genom en låneförmedlare när du i behov av att låna pengar som pensionär. Med endast en ansökan och UC, körs din ansökan uppemot 35 ansluta banker till förmedlaren och kan därmed få lika många låneerbjudanden att välja mellan. Detta är antagligen det bästa och lättaste sättet att ansöka om lån idag, då du både spar tid och får experthjälp av förmedlaren. Denna tjänst är även helt gratis för dig som låntagare.