Snabblån

Med ett snabblån kan du använda pengarna till vad du vill, i regel utan några frågor ställda från långivare. Du kanske behöver en efterlängtad semester, en snabb peng till en gåva, eller bara behöver dryga ut kassan lite. Oavsett vad, har vi hos Låneo.se listat snabblån på internet som du smidigt och effektivt kan filtrera och sortera efter just dina behov.

Klara lån logo

Bästa förmedlare av smslån utan UC mars 2021

Därför rekommenderar vi denna långivare:

  • Få dussintals låneerbjudanden inom 30 sekunder
  • Lån under 30.000 kr sker upplysningen utan UC
  • Låna mellan 1000 - 200.000 kr
  • Låna pengar trots betalningsanmärkning
  • Inga dolda avgifter

Kategorin snabblån på internet

Likt alla kategoriserade låneformer har även snabblånet tagits fram för att mätta det segment av låntagare som är i behov av snabba pengar. Därav kommer benämningen och samlingsnamnet snabblån. När du behöver komma över en summa pengar snabbt kan snabblånet därav vara det du söker.

Underförstått är hela idén med ett snabblån att processen mellan din ansökan och att du får pengarna i handen, ska ske snabbt och smidigt. Vissa aktörer vars tjänst är att tillhandahålla snabblån på internet erbjuder även snabblån med betalningsanmärkning, snabblån utan uc samt snabblån med direkt utbetalning.

Dessa kan du hitta genom filtreringen för detta, annars finns det mer djupgående information kring dem i länkarna ovan.

Oavsett anledning till ditt behov av ett snabblån är aktörerna som erbjuder denna tjänst många. Det vi erbjuder hos Låneo är en kostnadsfri tjänst som jämför bland annat specifikt olika snabblån.

Behovet av snabba pengar hos privatpersoner har inte bara utformat denna typ av lån, det har också medfört att många olika långivare, gamla som nya riktar in sig och specialiserar hela sin verksamhet efter just snabblån på internet. Med detta kommer utrymme för konsumenter att göra bättre affärer än vad som kunnat göras tidigare.

Konkurrenskraftig marknad

Den höga konkurrensen mellan långivare som slåss om din uppmärksamhet resulterar i förmånliga räntor och erbjudanden. Vad som också tillkommit är ett skydd för konsument i form av nya regler kring snabblån. Med detta har vi på Låneo.se tagit vara på bieffekten till denna kamp och ställer dessa aktörer mot varandra med ambitionen att hitta det bästa erbjudandet av snabblån för just dig.

Situationen utnyttjas

Snabblån är i regel dyrt av den anledning att långivare vet att du behöver pengar snabbt. De använder din situation emot dig då de vet att du är i behov av pengar inom ett par dagar eller kanske till och med idag, nu på en gång.
Detta gör att du faktiskt är i underläge men du kanske inte har något annat val än att tacka ja till villkoren som medföljer, eller för stunden inte bryr dig.

Oavsett om räntan på snabblånet är högt eller ej. Pengarna får du snabbt i handen men den lånade summan med tillkommande ränta och avgifter ska också återbetalas relativt snabbt.

Vanligtvis har du omkring 30 dagar på dig att betala tillbaka de lånade pengarna. Det minsta du kan göra oavsett anledning och situation är att använda dig av oss på Låneo.se eller liknande tjänst på nätet. Detta för att snabbt och lätt hitta det alternativet som har de främsta förmånerna, och för dig – den mest lönsamma räntan och villkoren på ditt snabblån.

Ett bättre alternativ

Ett bättre alternativ till ett snabblån är privatlånet. Du får pengarna relativt snabbt, dock inte lika snabbt som ett snabblån (med privatlånet får du vanligtvis pengarna inom 2-5 arbetsdagar) men du får en bättre ränta och villkor på lånet.

Du bör heller aldrig ta ett snabblån för att betala av ett annat lån. Ett bättre alternativ är att ta ett något större lån för att sedan samla lån på ett och samma ställe. Med detta tillkommer även andra fördelar som att din kreditvärdighet kan ökas i och med att du då får ett lån istället för flera. Läs vidare om detta under länken ovan om detta skulle vara ett alternativ.

Alla snabblån

Hos oss på Låneo.se kan du hitta alla snabblån som finns på den svenska lånemarknaden online. Det blir till en stor fördel för dig som vill jämföra snabblånet idag. Detta då på grund av att ju fler du har att jämföra mellan, desto bättre blir det för för dig. Alla snabblån och snabblångivare har olika fokusområden och profiler som de riktar sig till.

Alla personer olika förutsättningar och utgångspunkter inför snabblånet och det är som sagt därför vi erbjuder en jämförelse av alla snabblån. Genom oss kan du hitta det mest fördelaktiga alternativet för just dig.
Fortsätt vidare för att se snabblånen.

Snabbmeny

🔍

Hitta snabblån online utefter dina förutsättningar

För att vi ska veta vilka typer av snabblån vi ska jämföra åt dig behövs lite mer bakgrund till detta. Med vår smarta jämförelsefunktion med tillhörande filter och sortering kan du snabbt anpassa dina valmöjligheter utefter dina förutsättningar och behov.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Snabblån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Filtrera snabblån på internet

Snabblån på internet - Önskat lånebelopp

Med ett snabblån kan du vanligtvis låna mellan 600000 kr där löptiden sträcker sig vanligen mellan 1 månad – 1 år. Detta är som sagt vad som tillhör vanligheten, det finns dock företag som har andra parametrar.

Snabblån med betalningsanmärkning

För att hitta snabblån med betalningsanmärkning bockar du i fönstret och listan tar fram de långivare som erbjuder snabblån trots detta.
En anmärkning behöver inte stänga dörren för dig som vill ta ett snabblån trots detta. Marknaden idag har bevisligen förändrats och detta är numera ett vanligt alternativ.

Snabblån online utan UC

Söker du ett snabblån utan UC bockar du i fönstret för att se vilka långivare som erbjuder alternativ till detta.
Det vanligaste sättet att komma över en upplysning om dig är genom UC (Upplysningscentralen).  Exempel på andra företag som erhåller upplysningar är Creditsafe och Bisnode. Läs mer om detta på vår sida som behandlar detta i länken ovan.

Snabblån direkt utbetalning

Filtrera och hitta långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning snabbt och lätt.
Vissa företag har riktat in sig på snabba processer i ansökan av snabblån och kan därmed förkorta ledtiden från ansökan till pengarna på kontot. 

Tips! Använd dig av BankID när du ansöker om snabblån då detta underlättar för banken som i sin tur kan behandla din ansökan smidigare.

Låneförmedlare för snabblån

Det finns låneförmedlare som är nischade på snabblån, använd filtret för att se vilka de innefattar.
Det finns fördelar med att ansöka om ett snabblån genom en låneförmedlare, eftersom att de är inriktade på en specifik målgrupp. De kan exempelvis ha fördelaktiga villkor och erbjudanden som de specifikt jobbat fram

Sortering

När du är klart med filtreringen kan du nu sortera din lista på den bäst räntan för snabblån, alternativt populärast snabblån.

Populärast snabblån på internet

Sortera efter bästa snabblån efter vad befintliga konsumenter tycker om respektive långivare samt vilken de har korat som vinnare. Tillgången till internet har gjort att användbara tjänster har tagits fram där konsumenter kan recensera och betygsätta företag och dess tjänst. Snabblån är inte ett undantag och med detta kan Låneo i sin tur presentera den informationen som kanske kan underlätta för dig i ditt val av snabblån.

Snabblån - Den effektiva räntan

Sortera och hitta den bästa effektiva räntan på ditt snabblån .
Det som summerar och sammanställer den slutgiltiga kostnaden av ditt snabblån är den effektiva räntan – en formel som tar alla tillkommande avgifter tillsammans den nominella räntan i beaktande.

Lägst ränta på snabblån

Sortera och hitta den potentiellt lägsta räntan på ditt snabblån .
Den lägsta räntan som banker och långivare visar är vad du rent teoretiskt sett kan få på ditt snabblån. Den ränta som faktiskt sätts får du i samband med ditt låneerbjudande efter att din ansökan är klar. Det finns däremot företag vars ränta inte är individuell utan alla får samma ränta oavsett ekonomisk bakgrund.

Snabblånets profil

Snabblånets profil utgörs av rad egenskaper som även kommer att bli dess för- respektive nackdelar.

Låna pengar med swish

Snabblån på internet vid akuta situationer

Vid akuta situationer kan snabblånet, i och med dess profil komma att vara det mest fördelaktiga alternativet. Ibland sker det oförutsedda händelser som kommer att kosta pengar – oavsett ekonomisk bakgrund. I vissa fall finns det en buffert för oförutsedda ekonomiska problem hos privatpersoner men som sagt, även i dessa fall kan det behövas ett extra tillskott av pengar.

En kan lätt relatera till dessa problem i form av att semesterkassan drog iväg eller att däcket på bilen fick en skruv i sig och måste lagas eller att du rentav själv inte fått tillbaka de pengar du lånat ut privat denna månad heller.

Företagen som erbjuder snabblån idag har formats av konkurrensen på marknaden. Därav kommer vissa företag att ta steget längre än andra och exempelvis betala ut pengar i vissa fall inom en timme från att ansökan godkänts. Andra har fokuserat på att bevilja snabblån även på kvällar och helger. Detta kan således bli till en stor fördel för den privatperson som behöver snabba pengar dygnet runt, oavsett veckodag.

Snabblån med lösa restriktioner – högre kostnader

Vad som vi nämnt tidigare är personen som är i behov av ett snabblån kommer att kunna få detta beviljat – men till ett pris. Företag- och långivare som beviljar snabblån online vet att din situation kräver snabba pengar och kommer därför att utnyttja denna situation. I andra fall hade du som privatperson ansökt om en annan låneform som exempelvis ett privatlån där utbetalningstiden är något längre, men med bättre erbjudande och villkor.

Att personer kommer att utnyttjas på grund av sitt behov och desperation av något, är sedan gammalt. Vad vi försöker att komma fram till är att ett snabblån i sig står sig något dyrare än andra lån, men ett snabblån utan uc med utbetalning under helgen kommer i teorin att kosta dig ännu mer pengar. Med detta sagt vill vi även påstå att snabblån inte heller behöver vara dyrt. Det som kan misstolkas är den effektiva räntan som mer är anpassad efter andra låneformer där betalningstiden är längre. Läs vidare för att förstå vad vi menar.

Snabblån behöver inte vara dyrt

Vad som skulle prägla snabblånets rykte var alla de historier vi fick läsa om i tidningar och andra nyhetskanaler – att personer blivit så gott som lurade av långivare. Detta skulle också leda till att låneformer som snabblån, sms lån och mikrolån skulle komma att regleras 1 September 2018.

Vad som vi däremot inte fick stora rubriker upptryckta i ansiktet om var att i princip alla dessa skräckhistorier rörde sig om att de personer som detta berörde var att de inte betalat tillbaka inom bestämd tid. Självklart bör det alltid finnas ett tak för att kostnader inte ska kunna skena iväg med det tycks vara på grund av detta som detta skulle ske. Numera finns som sagt ett reglage mot detta.

Effektiv ränta på snabblån

Att räntan och slutkostnaden på snabblån är högre än andra låneformer finns inget som talar emot. Detta stämmer. Men vad som däremot kan bli misstolkat är den effektiva räntan på snabblånet. Denna del anger i de allra flesta fall en rättvis bild av vad ett lån kommer att kosta.

Men vad som algoritmen bland annat baseras på är återbetalningstiden på lånet. Där återbetalningstiden för ett snabblån online ofta rör sig kring 1 – 3 månader. För att inte gå in på högupplösta detaljer så kan ett exempel på ett snabblån se ut som följande:

Du lånar 3000 kr i 30 dagar där den totala avgiften är 300 kr vilket således blir en slutkostnad på 3300 kr. Räntan i detta fall blir då 10% och den effektiva ränta blir: 217,7%.

Detta exempel är mindre skräckinjagande och kan tyckas vara en okej deal kan vi tycka då pengarna förhoppningsvis löst ett akut ekonomiskt problem. Här är dock den effektiva räntan skrämmande med sina hela 217,7% vilket som sagt i vissa fall kan vara något missvisande. Detta är på grund av algoritmen bakom uträkningen som behandlar bland annat låneperioder i form av omvandling av månader istället för årsbasis som andra låneformer innefattar.

Skillnaden mellan ett snabblån och privatlån

Anledningen att snabblån på internet har bland annat snabb utbetalningstid är att lånet rör sig om mindre summor. Mindre summor innebär en lägre risk för långivare. Detta är logiskt, om du som privatperson skulle låna ut pengar till en vän, då är 500 kr är lättare att låna ut än 5000 kr. Egentligen är det enda väsentliga hur snabbt du behöver pengar och då som blancolån oftast rör sig om större summor, kräver de också en hårdare granskning av personen som ska erhålla lånet.

Något annat som skiljer sig är just granskningen av personen som vill ta ett snabblån. En kreditkoll samt en avvägning görs alltid men kraven är något lägre. För att återigen återkomma till den mindre summa pengar som snabblån berör, kan det därmed bland annat räcka med att du har en regelbunden inkomst av något slag. Exempelvis ett csn lån eller en timanställning. De företag som är nischade på snabblån har då rent teoretiskt sett en annan fokus på konsumenter och den profilen av privatpersoner som är i behov av detta.

Andra fokusområden

En långivare tjänar aldrig något på att låna ut pengar de inte kommer att få tillbaka, vilket är logiskt. Vad vi menar med detta är att de kan ha andra siffror och fokusområden på denna typ av segment. De kan därmed på ett säkrare sätt bevilja fler snabblån till personer som i vanliga fall befinner sig i “riskzon” för att få ett annat lån beviljat. Vad som kan ske när du som låntagare tillhör det segment som tillhör riskzon är att du kan få avslag på ett högre belopp, men istället blir erbjuden ett annat.