Bästa billån

Jämför billån mellan långivare direkt på nätet och hitta bästa billån 2023 på marknaden specifikt till dig. Samtliga billån du kan jämföra hos oss är billån utan kontantinsats och utan säkerhet. Den tjänst vi tillhandahåller är helt kostnadsfri och du kan enkelt hitta bästa billån idag efter egna kriterier. Filtrera och sortera listan för att hitta bästa och billigast billån 2023, samt lån till bil utan UC och utan säkerhet.
Bästa privatlånet november 2023

Billån: Därför rekommenderas Zmarta:

 • Lån upp till 600.000 kr
 • 2.95–27.0%
 • Lån trots betalningsanmärkning
 • Upp till 35 låneerbjudanden med endast 1 UC
 • Använd pengarna till precis vad du vill!

Billån ränta

Vissa långivare har nischat in sin verksamhet utefter billån idag. Beroende på en rad olika parametrar betyder detta att dessa företag i teorin kan ge bättre räntor och villkor på billån 2023. Detta i jämförelse med vad traditionella eller generella bank/långivare kan komma att erbjuda i dagsläget.

Därav kommer en tjänst som denna att kunna hjälpa dig att hitta de guldkorn som måhända inte har fått tillräckligt stor uppmärksamhet för detta ändamål. Vilket i sin tur leder till jämförelsen av billån på nätet.

Jämför billån 2023

Att det finns många långivare som erbjuder dig att låna pengar till bilköp, är till en stor fördel idag. Konkurrensen av lån på internet i allmänhet har ökat markant de senaste åren och i sin tur lett till fördelaktiga resultat.

Resultat som i form av bättre ränta- och villkor på bland annat billån. Där konkurrens i sin tur har lett till att bank/långivare har riktat hela sitt bolags fokus på just denna kategori, för att kunna erbjuda bästa billån just nu.

Vår tjänst

Tjänsten vi tillhandahåller är gratis och samtliga bank/långivare vi listar ligger under finansinspektionen. Utöver jämförelsen av billån på nätet erbjuder vi även relevant information kring billån som förhoppningsvis kan leda till att du gör bästa valet anpassat för dig.

Snabbmeny

🔍

Jämför och hitta bästa billån 2023

För att vi ska kunna veta vilka långivare vi ska jämföra åt dig, är detta beroende av vissa faktorer för att hitta bästa billånet för just dig. Vår smarta jämförelsefunktion med tillhörande filter hjälper dig att snabbt filtrera mellan dussintals företag som erbjuder dig att låna pengar till bil.

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Billån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Billån utan kontantinsats

Samtliga aktörer som vi listar erbjuds som billån utan kontantinsats. Den låneform som används till ett billån utan kontantinsats är privatlån. Med detta lån kan du använda pengarna till vad du vill, utan några frågor ställda från långivare. Du kan alltså välja att använda pengar som en finansiering till ett billån, eller rent av använda pengarna till en kontantinsats/handpenning inför ett bilköp. Termer som ”billån utan kontantinsats”, ”billån utan handpenning” och ”billån utan säkerhet”, grundar egentligen från samma låneform som är den vi nämnde ovan.

Billån med lägsta effektiva räntan

Hitta och sortera lån till din bil efter den effektiva räntan.
Den effektiva ränta är den referenspunkt som en alltid bör använda som referenspunkt. Utöver ränta räknas det även in andra parametrar som slutligen ger slutresultatet på kalkylen.

Filtrera långivare

Lånebelopp & återbetalningstid

Ange summan mellan - kr att låna där återbetalningstiden vanligtvis varierar mellan 1 - 15 år.
Bank/långivare har olika spann på dessa två parametrar. Testa dig fram för att hitta billån som passar dig efter dina behov.

Billån med betalningsanmärkning

Hitta de långivare som erbjuder dig ett billån med betalningsanmärkning.

Flera aktörer väljer att erbjuda bland annat billån med betalningsanmärkningar idag. Detta på grund av att långivare blivit bättre på att analysera den framtida betalningsförmågan hos personer, och därmed bortse från den gamla. Hos oss kan du hitta de aktörer som erbjuder dig att ta billån med betalningsanmärkningar och även få ett bra pris på det.

Bästa billån utan UC

Filtrera och hitta bästa billånet 2023 utan UC. Ibland kan en ansökan mot UC innebära en negativ påverkan av ditt potentiella billån. Hitta de aktörer som gör sin kreditkoll mot andra upplysningscentraler än UC för att hitta bästa billån för dig.

Sortera billånet i listan

När du filtrerat efter dina specifika behov och ändamål kan du nu sortera din lista av billån. Sortering finns utefter bästa billån, lägst effektiv ränta och bästa räntan på billån.

Bästa billån 2023

Sortera fram bästa billån på marknaden utefter befintliga kundrecensioner på nätet. Du är inte ensam om att låna pengar till bil idag. Ta reda på vad befintliga kunder tycker om respektive lån efter egna erfarenheter.

Bästa räntan på billån 2023

Hitta den potentiellt bästa räntan på ditt billån utefter denna sortering. Nominella räntan sätts individuellt per person efter en rad olika aspekter. Ta reda på mer om hur du kan påverka denna nedan för att få ett mer fördelaktigt erbjudande på ditt billån.

Billiga billån 2023

Genom oss kan du hitta billiga billån på svenska marknaden idag – snabbt och enkelt. De lån som vi jämför är så kallade lån utan säkerhet och är privatlån, detta betyder att du kan du använda pengarna till exempelvis ett billån. Så när du är ute efter billiga billån utan säkerhet använder du alltså ett blancolån som medel för detta.

Vi listar och jämför långivare som lånar ut den summan som möjligtvis kan täcka ett billån, ofta upp till 600.000 kr. När du är ute efter billiga billån som är anpassade efter just dig, kan det vara av fördel att gå genom en låneförmedlare. Genom förmedlare kan du få flera låneerbjudanden med endast en UC och få möjlighet att då välja mellan flera långivare, för att hitta billiga billån genom dessa.

Jämför billån

En låneförmedlare är en aktör som har ett närmare samarbete med bank/långivare. De samarbetar även direkt med företagen som tillhandahåller kreditupplysningar på marknaden. Detta gör att du med en ansökning och UC, kan jämföra billån och få låneerbjudande från alla långivare som ligger under förmedlaren.

Vanligtvis samarbetar de med ett 30-tal banker och långivare på svenska marknaden. Vad som däremot bör läggas på minnet är att förmedlingar i sig också i sin tur är nischade på olika låneformer. Därav kan du hitta den förmedlare som jobbar mot privatlån, som även är den låneform som oftast används för att finansiera billån. För den som inte har så bra koll på marknaden och långivare, kan det vara av fördel att därmed jämföra billån genom en förmedlare.

Bästa Billån

Fördelar med billån på nätet

Det finns flera fördelar med att söka billån på nätet. Egentligen är det en fördel att vilken marknad det än handlar om, finns på nätet då det är relativt lätt att hitta information. Det är också smidigare för företag som lånar ut pengar till bilköp att synas på nätet. Med anledning att internet utgör en större del i det vardagliga livet vilket underlättar för båda parter.

Långivare underlättar

Långivare kan rikta sin marknad mot sökningar på exempelvis företag som beviljar lån till bil genom sökmotorer som Google. Detta underlättar både för dig som låntagare och för långivare. Vad som däremot tillgängligheten för låntagare och långivare har skapat är att det nu finns många bank/långivare idag.

En stor fördel med att vilken marknad eller tjänst det än handlar om, har tagit fäste på nätet är att du lätt och smidigt kan hitta information kring ämnet. Med några enkla sökningar på tex Google eller annan sökmotor får du vanligtvis fram den informationen du letar efter. Vi skulle våga säga att alla seriösa långivare erbjuder sin tjänst på nätet, och som marknaden ser ut nu så är de många.

Ett omfattande arbete

Att på egen hand försöka att hitta företag på nätet som erbjuder lån till bilköp idag, är ett omfattande arbete. Detta är endast det första steget efter att du aktörer som erbjuder dig att låna pengar till ditt bilköp. Nästa steg är att jämföra de billån du hittat mot varandra. Detta är inte heller helt lätt. Låneo.se får sin information om bland annat billån indirekt av företag som i sin tur samarbetar med varje långivare var för sig. Styrkan är att vi alltid har uppdaterad och relevant information om bank/långivare genom dessa program.

Vi sammanställer bank/långivare på marknaden

Tillsammans gör detta att vi kan sammanställa data från dussintals banker och långivare för att sedan presentera för dig. Förhoppningsvis kan detta underlätta ditt sökande att låna pengar till en bil, just nu. Med vårt jämförelseverktyg kan du också snabbt och smidigt sortera listan på billån som finns på marknaden. Du kan sortera och då jämföra efter: bästa billån, samt bästa räntan på billån.

Bästa omstartslånet

Ränteform på billånet

Beroende på hur din ekonomi i dagsläget ser ut, tillsammans med eventuella tillgångar avgör vilket lån på bil som passar dig bäst. Oavsett finns det faktorer som påverkar alla delar kring billån. Faktorer som exempelvis fast- eller rörlig ränta samt annuitetsamortering eller rak amortering.

Billån med fast- eller rörlig ränta

Det går i vissa fall att välja vilken form av ränta du vill låna till bil idag. Övertid har dock rörlig ränta visat sig vara fördelaktig i denna aspekt.

Billån med annuitet- eller rak amortering

När du amorterar lån på bilen finns vanligtvis dessa två val hur amorteringen av billån kan se ut. Annuitetsamortering betyder att du rätt och slätt betalar samma amortering på ditt billån under hela löptiden. Rak amortering innebär att du amorterar mer i början, vilket innebär högre månadskostnad under första perioden. För att sedan ha en lägre amorteringsgrad, alltså lägre månadskostnad i slutet på ditt lån på bil.

Billån utan säkerhet

Med ett billån utan säkerhet kan du låna pengar till ditt bilköp utan tillgångar. Tillgångar i form av antingen en bil eller bostad eller annat objekt med ett starkt värde. Genom detta sätt kan du belåna hela beloppet för ditt bilköp och således utan kontantinsatsen på 20%. Detta är ett sätt för fler personer att kunna låna pengar till ett bilköp idag vilket i sig både är en för- och nackdel.

Nackdelen med billån utan säkerhet är att ränta- och villkor på billån kommer vara något sämre. Anledningen till detta är för att långivare tar en större risk med att bevilja lånet till bilen utan detta. Får du problem att återbetala bilen finns inget i värde för banken att ta, vilket betyder att både du och banken får problem om detta skulle inträffa.

Att tänka på: billån utan säkerhet

 • Inget krav på helförsäkring (till skillnad mot billån med säkerhet)
 • Låna hela summan till ditt bilköp
 • Köp bil av vem som helst (till skillnad mot billån med säkerhet)
 • Försäkra dig om bilens skick innan köp av privatperson

Billån med säkerhet

Ett billån med säkerhet innebär för dig en bättre ränta- och villkor på ditt billån. För bank/långivare är innebörden av detta en garanti på att pengarna de lånat ut till ditt bilköp, på något sätt kommer att återbetalas. Därav får du ett bättre låneerbjudande på ditt billån med säkerhet.

Nackdelen med ett billån med säkerhet är att du måste betala kontantinsatsen på 20% av bilens kostnad. Har du inte de pengarna får du vända dig till lånet utan säkerhet då du endast får belåna 80% av bilens värde med ett billån med säkerhet.

Att tänka på: billån med säkerhet

 • Det är vanligt att banken kräver helförsäkring på bilen
 • Kontantinsats på 20% på billån med säkerhet
 • Belåna kontantinsatsen med privatlån
 • Måste köpa bil av auktoriserad bilåterförsäljare

Bästa billånet - Sammanfattning

Det bästa billånet för dig kanske inte är det bästa för en annan. Exempelvis är det bästa billånet för den person som saknar medel för att finansiera en kontantinsats till en bil, inte det bästa för den som har det. På denna sida listar vi de aktörer som erbjuder billån till dig som inte har medel till en kontantinsats inför ett bilköp. Vi erbjuder en jämförelse av billån utan handpenning, för att du ska kunna hitta det bästa billånet 2020 för just dig och dina förutsättningar.