Låneo.se

class=ReadMoreSpan
Låna pengar online background

Jämför sms lån

Hjälp oss att hjälpa dig – För att lista de lån som passar just dig efter dina behov och ekonomiska situation behöver vi din hjälp. Med vårt filterverktyg kan du lätt och smidigt jämföra dussintals sms lån direkt hos oss med några enkla knapptryck. 

3/5
Belopp:
Ränta:
Löptid:
Ålder:

Belopp: Alla

Min. Max.

Anpassa och filtrera sms lånen

Välj belopp och lånetid

Välj det belopp du är i behov av samt önskad lånetid på ditt sms lån.
Beloppet för sms lån brukar vanligen variera mellan – 600000 kr där lånetiden brukar vara mellan 1 månad – 1 år. Större belopp och eller längre lånetid brukar täckas av andra låneformer såsom privatlån.

Erhåll ett sms lån trots betalningsanmärkning

För att se de aktörer som erbjuder sms lån med betalningsanmärkning kan du då filtrera fram dessa genom att trycka i rutan.
I många fall är det svårt att erhålla ett sms lån med denna belastning men har du tur kan du ändå få ett lån beviljat av rätt långivare.

Sms lån utan UC

Hitta och jämför de företag som erbjuder dig ett sms lån utan UC genom att filtrera ut dessa. I vissa fall kan det vara ett bra alternativ att ansöka sms lån vars långivare inte använder sig av UC. Just för att förfrågningarna görs mot andra aktörer som tillhandahåller detta är separerade från databasen från just UC.

Sms lån med snabb utbetalning

Är du i behov att ett sms lån direkt kan du sortera efter snabbast utbetalning.
Ett sms lån är troligtvis det snabbaste sättet att få pengar snabbt in på kontot. Men det finns vissa aktörer som tagit steget längre och du kan i vissa fall få sms lånet in på kontot efter några minuter. Har du en specifik bank kan du hitta den direkta utbetalningen till dessa nedan:

Sortera smslån i din lista

Har du filtrerat korrekt efter dina behov och ekonomiska bakgrund kan du sortera dina anpassade sms lån. Sortera efter bästa sms lån 2019 -2020, bäst effektiv ränta sms lån, bästa räntan på lån eller sms lån med snabbast utbetalning.

Bästa sms lån 2019 - 2020

Hitta bästa sms lån 2019 – 2020 på marknaden genom att sortera listan efter det.
En del konsumenter vill helt enkelt välja det sms lån som anses vara bäst enligt kundundersökningar just för att det känns tryggt och säkert. Om totalkostnaden inte skiljer sig kraftigt från andra alternativ kan detta således vara en god idé.

Bästa effektiva räntan på sms lån

Hitta den bästa effektiva ränta på ditt sms lån genom att sortera listan därefter.
Den effektiva räntan på ett sms lån kan se något skrämmande ut men är fortfarande det elementet du bör titta efter. Vi förklarar mer om detta längre ner på sidan.

Bästa räntan på sms lån 2019 - 2020

Hitta den bästa räntan på ditt sms lån genom att sortera din lista på detta alternativ. Räntan på ditt sms lån sätts individuellt efter din ekonomiska bakgrund. Vi tar fram de aktörer som erbjuder den lägsta räntan på smslån som du i sin tur rent teoretiskt kan blir erbjuden.

Detta krävs för att du ska få ett sms lån

 • När du ansökt om ett lån görs en individuell utvärdering för att bedöma risker med att bevilja dig ett sms lån. Det som utvärderas är bland annat:
 • Ålder
 • Deklarerad inkomst
 • Anställningsform
 • Tidigare lån och krediter
 • Betalningsanmärkningar

Samtliga punkter är ett riktmärke och kan variera beroende på företag till företag. Du måste minst vara 18 år gammal för att få ta ett sms lån men kan vara högre beroende på lånföretaget. Den deklarerade inkomsten brukar vanligtvis vara minst 100.000 kr. Anställningsformen varierar även där beroende på företaget och dess policy.

Möjligheten finns för dig att få erhålla ett lån även om du har oddsen emot dig i form av tidigare krediter, lägre inkomst, låg ålder etc. Det som däremot kan ske är att din ränta på sms lånet blir högre alternativt att du får sämre generella villkor eller båda två.

Nödlösningar

Vanligtvis brukar befintliga lån och krediter samt betalningsanmärkning innebära ett problem när du ansöker om ett sms lån. Vilket tar oss vidare till en potentiell lösning på detta problem. Vissa företag beviljar smslån trots betalningsanmärkning och andra hypotetiska käppar i hjulet för att du ska få möjligheten att ta ett smslån. Det finns även företag som utbetalar sms lån på helger, även kallat ett helglån.

Om du har gått igenom verktyget för filtrering, sortering och främst jämförelse av sms lån ovan finner du att du kan hitta dessa här. Annars finns det mer information kring varje typ i sig under länkarna ovan.

Detta är sms lånets karaktär

 • Sms lånet karaktär utgörs av rad egenskaper som till senare även ska komma att bli dess för- och nackdelar.
 • En mindre summa pengar
 • Snabb utbetalning
 • Inga frågor ställs om ändamålet till ditt sms lån
 • Smidig ansökningsprocess
 • Ingen säkerhet krävs
 • Enklare att erhålla
 • Kort återbetalningstid
 • Höga kostnader
 • Ofta utan UC
 • Kan i vissa fall bli utbetalt trots helg
 • Dessa egenskaper är generella och varierar kraftigt beroende på företaget som erbjuder sms lånet. Karaktärsdragen för sms lån kan såväl delas in i dess för- och nackdelar.

Fördelar med sms lån

 Snabb utbetalning av smslån

Sms lån är som erkänt det snabbast utbetalade lånet på marknaden. Beroende från vilket perspektiv man ser det kan det innebära både en fördel och en nackdel. Att smslån betalas ut snabbt är en fördel för den person som har detta behovet just nu. Det kan gå så snabbt att du har pengarna på kontot inom loppet av ett par minuter med rätt förutsättningar. Detta kan således hjälpa dig att lösa ditt ett akut finansiellt problem, enkelt och snabbt.

Smidig ansökningsprocess

Vilken låneform det än handlar om brukar ansökningsprocessen vara smidig i dagsläget. Men eftersom att summan för ett sms lån i regel vanligtvis är låg – tillsammans med ett behov av snabba pengar hos konsument är processen här än mer effektiv. Detta med hjälp av BankID gör att denna process således blir den smidigaste på marknaden.

Ett smslån tas utan säkerhet

De flesta låneformer kan tas utan säkerhet nu för tiden. Säkerhet krävs av bank när beloppet börjar närma sig runt 500 000 kr men även då finns undantag för detta. Sms lånet är ett mindre lån och ska inte behöva täckas på detta sätt, slutkostnaden är procentuellt hög i jämförelse med andra lån men ändå en överkomligt låg summa.

Smslån utan UC

Majoriteten av de upplysningar som görs idag är inte mot UC utan mot andra företag som erbjuder kreditupplysningar. Fördelen med detta är att du kan ta ett sms lån om behovet finns utan att det påverkar dig i framtiden. Alltså om du bestämmer dig för att ta ett större lån med bättre ränta och längre lånetid.

Smslån på helgen

En kritisk ekonomisk situation kan som de flesta vet uppstå när som helst, oavsett veckodag. Idag går det faktiskt att erhålla ett smslån även om det är helg. Detta kan ses som en fördelaktig lösning på ett akut behov av snabba pengar även fast det är helg.

Nackdelar med sms lån

Beroende på hur man ser på vissa fördelar hos smslån kan det även ses som nackdelar medan andra egenskaper endast är rena nackdelar.

För snabb utbetalning på sms lån

Nackdelen blir då ur ett subjektivt perspektiv att sms lånet är för snabbt. Tvekar du inför lånet från början men beslutar dig för att ansöka om ett ändå har du pengarna på kontot innan du kanske hinner tänka om. Rent hypotetiskt kanske du väljer att behålla dem ändå för att redan är inne på kontot. Du kan alltid ångra ett smslån och betala tillbaka pengarna direkt då ångerrätten täcker dig upp till 14 dagar.

Sms lån på helg

Lika väl som detta kan vara en god lösning på ett akut finansiellt problem är det även uppbäddat för vissa persontyper att det kan gå mot en negativ verkan. Rent objektivt är helglån en god lösning men ur ett subjektivt perspektiv kan det som sagt gå illa för fel person.

Höga kostnader på sms lån

Vad är det egentligen som kostar så mycket med smslån? Det som allt handlar om är att sms lån och andra mindre lån ofta har en mindre lånesumma. Med enkel matematik är den totala avgiften på 500 kr alltså 25% av en lånesumma på 2000 kr. Detta är ett exempel men är inte helt tagen ur ingenting. Med den låga summan kan ändå denna “deal” var ett ansenligt erbjudande på en snabb lösning men är ändå en hög kostnad rent procentuellt.

Kostnaden av ett sms lån är på grund av dess behov

Hårt sagt utnyttjas din situation. De flesta privatpersoner som är i behov att ett sms lån behöver snabba pengar, helst nu direkt. Företagen tillgodoser gärna ditt behov och beviljar ditt sms lån, men till ett pris. Av olika anledningar befinner du dig i situationen du är i och ett sms lån har rätt egenskaper för ditt ändamål.

Ibland befinner personer sig i en situation där de helt enkelt inte har något val eller i värsta fall inte bryr sig om konsekvenserna av ett sms lån. Därav kommer den höga kostnaden av ett smslån som du helt enkelt i ren desperation accepterar. Din situation du befinner dig i är således anledningen till att kostnaden är hög just för att den kan utnyttjas.

Den effektiva räntan kan i vissa fall vara missvisande

Kostnaden av ett sms lån är som vetskap relativt högt om man jämför den med andra låneformer som tex privatlån. Vi förespråkar i princip alltid att titta på den effektiva räntan på ett lån. Det är i vanliga fall den referenspunkt som du bör gå efter. Men i vissa fall kan det vara missvisande. Ett farligt påstående kan tyckas men låt oss förklara vad vi menar med detta.

Andra låneformer än sms lån har ofta en lång återbetalningsperiod, vanligtvis inte mindre än ett år medan smslån i regel har en återbetalningsperiod på 30-90 dagar. Den effektiva räntan beräknas över ett år. I korthet blir den effektiva räntan högre ju kortare återbetalningsperioden är. Tillsammans med andra faktorer blir slutsumman av ett sms lån högre i procent än andra låneformer som har långa låneperioder.

När vi säger att den effektiva räntan är något missvisande menar vi då inte att den fortfarande inte är det korrekta riktmärket, den visar bara en extremt hög ränta på grund av tidigare nämnda faktorer

Sms lånet kan antingen hjälpa eller stjälpa

Sms lån associeras idag som något dåligt och detta med all rätt. Nya regler och lagar har varit tvungna att uppföras på grund av det. Detta för att konsumenter sattes i stora skulder som resulterade i att slutkostnaden av sms lånet hamnade i vissa fall upp till 1000% av ursprungsbeloppet. Lagen som uppfördes skulle dock komma som ett skydd mot dessa hutlösa påslag. 

Detta är anledningen till att sms lån har ett dåligt rykte, samtidigt som media stod vid sidlinjen och eldade upp stämningen kring det. Det vi däremot aldrig fått höra om är de positiva sidorna av ett smslån och hur detta kan vara till en fördel i rätt situation.

Sms lån som fördelaktiv lösning

Ett sms lån behöver inte alltid ses som något negativt. För rätt person kan sms lånet snarare ses som en fördelaktig lösning på ett oväntat problem. Ibland uppstår situationer som kräver ett tillskott av pengar direkt, även för den som har ett fast arbete med stabil inkomst.

Din semesterbudget kanske drog iväg och blev högre än väntat. Du fick ett hål i däcket på bilen som inte kan lagas utan kräver nya däck, helst två – ett på varje axel. Ja, en oväntad akut kostnad kan hända vem som helst oavsett ekonomiska situation. Ett litet lån kan därav vara den bästa lösningen på en oväntad utgift – förutsatt att du betalar tillbaka i tid.

Är du rätt person för ett sms lån?

Rätt och slätt kan sms lån vara det bästa alternativet för dig – förutsatt att du betalar av det inom avtalad tid. 
Vi tror inte att någon vettig människa tar ett smslån (eller vilket lån det än handlar om för den delen) med avsikt att inte betala tillbaka inom avtalad tid. Det känns nästintill löjligt att ens behöva säga men det är egentligen på grund av detta som kostnaden av ett sms lån kan komma skena iväg.

Samtliga avgifter = 300 kr.
Lånebelopp = 3000 kr.
Sms lånet ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Räntan blir således 10% (300 / 3000).
Låneperioder = Antal dagar som beloppet ska betalas tillbaka inom / Antal dagar på ett år (30/365).

Effektiv ränta = (1 + räntan) ^ låneperioder-1 * 100
Den effektiva räntan är då: 218,7%

Detta sms lånkommer att kosta 300 kr. Tillsammans med den summa som lånats ut (vilket är 3000 kr) så är den slutgiltiga summan: 3300 kr. Precis som avtalat – förutsatt att lånet betalas tillbaka inom angiven tid. Med detta sagt kan i alla fall vi tycka att detta är ett rimligt alternativ på ett akut problem.

Den effektiva räntan ser skrämmande ut, vi vet. Men anledningen att den ser så ut är för att formeln bakom den effektiva räntan främst är framtagen för långtidslån. Skulle lånet istället betalas tillbaka inom 300 dagar, vilket är lite mindre än 10 månader skulle istället den effektiva räntan vara 12,30%. En mindre skrämmande siffra.

“3300 kr på 300 dagar är väl inget bra exempel” kanske du tänker. Om du istället lånat 30.000 kr och avgiften är 3000 kr blir den effektiva räntan densamma på 300 dagar – 12,30%.

Bästa sms lån 2019 -2020; Slutsatsen

Med detta sagt, är du i ett starkt behov av att lösa en ekonomisk situation som kräver en mindre summa pengar direkt är sms lån en lösning. Med enda kravet att du vet med dig att du kan betala tillbaka inom utsatt tid. Det enda vi rekommenderar dig innan du gör det är att jämföra sms lån så att du får de bästa möjliga villkoren anpassat för dig.

Konkurrenskraftiga företag som bistår med sms lån har tänjt på gränserna och rent av tvingat fram bättre räntor och villkor på sms lån. Här finns således en chans för dig att hitta ett sms lån som passar just dig och dina behov till en vettig kostnad.

Är du däremot inte säker på att du kan betala tillbaka sms lånet inom utsatt tid finns risken att slutkostnaden blir avsevärt högre än du tänkt dig. Därav kan smslånet komma till att bli en käpp i ditt hjul istället för fördelaktig nödlösning på ditt problem.