JÀmför Sveriges BÀsta Sms lÄn

Behöver du fÄ tag i pengar omgÄende Àr sms lÄn det förmodligen enklaste och bÀsta sÀttet för detta ÀndamÄl. Vi erbjuder en kostnadsfri tjÀnst som listar och jÀmför alla sms lÄn pÄ svenska marknaden idag. Vi listar alla bÀsta sms lÄn 2021, jÀmför sjÀlv för att hitta det bÀsta smslÄnet efter dina behov och förutsÀttningar.
Klara lÄn logo

BÀsta förmedlare av smslÄn utan UC mars 2021

DÀrför rekommenderar vi denna lÄngivare:

 • FĂ„ dussintals lĂ„neerbjudanden inom 30 sekunder
 • LĂ„n under 30.000 kr sker upplysningen utan UC
 • LĂ„na mellan 1000 - 200.000 kr
 • LĂ„na pengar trots betalningsanmĂ€rkning
 • Inga dolda avgifter

Sms lÄn behöver nödvÀndigtvis inte vara dyrt

Idag Ă€r det vanligt i Sverige att ta ett sms lĂ„n pĂ„ grund av olika anledningar och för rĂ€tt person – en snabb och effektiv lösning pĂ„ ett akut problem. Vad vi menar med detta Ă€r att sms lĂ„n nödvĂ€ndigtvis inte behöver vara dyrt, förutsatt att du betalar tillbaka pengarna inom utsatt tid vilket bör vara en sjĂ€lvklarhet. Med andra ord Ă€r det upp till dig som lĂ„ntagare att lĂ€gga upp en strategi hur du ska betala tillbaka sms lĂ„net samt noggrant lĂ€sa igenom de villkor som tillkommer.

Detta tillsammans med regleringen av bland annat smslĂ„n som infördes 1 Januari 2018 gör att denna lĂ„neform Ă€r en möjlighet för dig som Ă€r i behov av snabba pengar. Även om det essentiella av regleringen var ett skydd mot de som inte Ă„terbetalat i tid och dĂ€rmed fick dyra pĂ„minnelser som resulterade i att mĂ„nga blev skuldsatta.

Startskottet – Den ökade konsumtionen av sms lĂ„n

Att fÄ tag i snabba pengar lÀtt och smidigt Àr du inte ensam om. Behovet av ett sms lÄn Àr som sagt stort och har i sin tur skapat nya möjligheter för bÄde företag som tillhandahÄller sms lÄn och för dig som konsument. Detta Àr ocksÄ en av anledningarna till att vi finns hÀr.

Det ena leder till det andra och LÄneo.se stÄr sist i ledet mellan dig och din ansökan om ett sms lÄn. Vad vi menar med detta Àr att konsumentens behov av snabba pengar, helst sÄ friktionsfritt som möjligt, var det som öppnade upp dörrarna för denna typ av marknad. LÄnföretag sÄg sin möjlighet av detta behov och skapade sms lÄnet.

Resultatet – BĂ€ttre rĂ€ntor och villkor pĂ„ smslĂ„n

Fler aktörer gav sig in i marknaden och konkurrensen ökade. Den höga konkurrensen ledde i sin tur till att en del företag endast sysslade med smslĂ„n – vilket rent teoretiskt sett dĂ„ skulle kunna ge den bĂ€sta rĂ€ntan pĂ„ marknaden. DĂ€rmed skulle vi vĂ„ga sĂ€ga att just nu Ă€r peaken pĂ„ konkurrensen mellan lĂ„nföretagen vilket leder oss till resultatet av detta hĂ€ndelseförlopp:

 • MĂ„nga företag som erbjuder smslĂ„n
 • Bra rĂ€nta och villkor pĂ„ smslĂ„n
 • Ett konsumentskydd i form av en reglering av sms lĂ„n
 • Tryggare marknad

Resultatet av detta hÀndelseförlopp Àr minst sagt fördelaktigt för dig som konsument men detta skapade i sin tur ytterligare ett problem. NÀmligen att företagen som erbjuder tjÀnsten nu Àr mÄnga och bra. Som i sin tur leder oss till den sista anhalten innan ansökan: jÀmförelsen.

Vi jÀmför alla sms lÄn 2021

Vi har gjort det som du alltid bör göra oavsett vilken produkt eller tjÀnst du Àn ska konsumera. Vilket i detta fall Àr att jÀmföra smslÄn. Hela detta hÀndelseförlopp har alltsÄ lett till den anledningen att LÄnekompassen.se framtagits. Det vi har att erbjuda dig Àr följande:

 • Hitta bĂ€sta rĂ€ntan pĂ„ sms lĂ„n
 • Hitta bĂ€sta villkor pĂ„ sms lĂ„n
 • Hitta populĂ€raste sms lĂ„net
 • Vi ger dig tips och rĂ„d inför och efter din ansökan av sms lĂ„n
 • Vi bistĂ„r med relevant information kring sms lĂ„n
 • Vi uppdaterar listan dagligen
 • Vi listar endast seriösa aktörer pĂ„ marknaden

Spar tid och arbete – JĂ€mför SmslĂ„n genom oss

Arbetet som ligger bakom denna jÀmförelse Àr omfattande och att ha allt detta pÄ en och samma plats spar dig oerhört mycket tid och energi. VÄrt mÄl Àr att du ska kÀnna dig trygg och ha nÄgonstans att vÀnda dig till nÀr du ska ansöka om ett smslÄn eller vilken annan lÄneform som helst.

Vi ger dig verktygen att göra ett tryggt val – resten lĂ€mnar vi till dig! Med detta sagt vĂ€lkomnar vi dig till vĂ„r jĂ€mförelsetjĂ€nst av sms lĂ„n och önskar dig lycka till!

Snabbmeny

🔍

BÀsta sms lÄn

HjĂ€lp oss att hjĂ€lpa dig – för att lista de smslĂ„ngivare som passar just dig, efter dina behov och ekonomiska förutsĂ€ttningar behöver vi din hjĂ€lp. Med vĂ„rt filterverktyg kan du lĂ€tt och smidigt jĂ€mföra alla sms lĂ„n smidigt hos oss med nĂ„gra enkla knapptryck. 

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Sms lÄn

VÀlj din bank för direkt utbetalning
|

⚠ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmĂ€rkning. För stöd, vĂ€nd dig till budget- och skuldrĂ„dgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns pĂ„ hallĂ„konsument.se.

Anpassa och filtrera smslÄnen

VĂ€lj beloppet

Filtrera och vÀlj det belopp du Àr i behov pÄ ditt sms lÄn.
Beloppet för sms lĂ„n brukar vanligen variera mellan 1000 – 50000 kr dĂ€r löptiden brukar variera mellan 1 mĂ„nad – 1 Ă„r. Större belopp, och eller lĂ€ngre löptid brukar tĂ€ckas av andra lĂ„neformer sĂ„som privatlĂ„n.

BÀsta sms lÄn med betalningsanmÀrkning

Filtrera och hitta bÀsta sms lÄn med betalningsanmÀrkning pÄ marknaden idag.
I mÄnga fall Àr det svÄrt att erhÄlla ett sms lÄn med denna belastning men har du tur kan du ÀndÄ fÄ ett lÄn beviljat av rÀtt lÄngivare.

BÀsta sms lÄn utan UC

Hitta och jÀmför företag och hitta bÀsta smslÄn utan UC genom att filtrera ut dessa.
I vissa fall kan det vara ett bra alternativ att ansöka sms lÄn vars lÄngivare inte anvÀnder sig av UC. Just för att förfrÄgningarna görs mot andra aktörer som tillhandahÄller detta Àr separerade frÄn databasen frÄn just UC.

SmslÄn snabbt in pÄ kontot

Är du i behov att ett sms lĂ„n snabbt kan du sortera efter snabb utbetalning.
Ett smslÄn Àr troligtvis det snabbaste sÀttet att fÄ pengar snabbt in pÄ kontot. Men det finns vissa aktörer som tagit steget lÀngre och du kan i vissa fall fÄ sms lÄnet in pÄ kontot pÄ 15 minuter. Har du en specifik bank kan du hitta den snabba utbetalningen till dessa nedan:

Sortera smslÄn i din lista

Har du filtrerat korrekt efter dina behov och ekonomiska bakgrund kan du sortera dina anpassade sms lÄn. Sortera efter bÀsta sms lÄn 2020 eller smslÄnet med bÀst rÀnta.

BÀsta sms lÄn 2020

Hitta bÀsta sms lÄn 2020 pÄ marknaden genom att sortera listan efter det.
En del konsumenter vill helt enkelt vÀlja det sms lÄn som anses vara bÀst enligt kundundersökningar just för att det kÀnns tryggt och sÀkert. Om totalkostnaden inte skiljer sig kraftigt frÄn andra alternativ kan detta sÄledes vara en god idé.

BÀsta rÀntan pÄ sms lÄn 2020

Hitta den bÀsta rÀntan pÄ ditt sms lÄn 2020 genom att sortera din lista pÄ detta alternativ.
RÀntan pÄ ditt sms lÄn sÀtts individuellt efter din ekonomiska bakgrund. Vi tar fram de aktörer som erbjuder den lÀgsta rÀntan pÄ smslÄn som du i sin tur rent teoretiskt kan blir erbjuden.

BÀsta effektiva rÀntan pÄ sms lÄn

Hitta den bÀsta effektiva rÀnta pÄ ditt sms lÄn genom att sortera listan dÀrefter.
Den effektiva rÀntan pÄ ett sms lÄn kan se nÄgot skrÀmmande ut men Àr fortfarande det elementet du bör titta efter. Vi förklarar mer om detta lÀngre ner pÄ sidan.

Vilket Ă€r smslĂ„n Ă€r bĂ€st? đŸ„‡

Konsumenter vÀrderar saker annorlunda nÀr det kommer till produktköp. Exempel pÄ vilket bÀsta sms lÄn Àr för vissa, Àr inte det för andra. En del personer vÀrderar trygghet i varumÀrke, som exempelvis hos en större bank. Detta kan nog alla finna sig i och kÀnna att det inger en kÀnsla av trygghet. Detta stÀlls dÄ mot en mindre kÀnd lÄngivare som kanske har just, bÀttre rÀnta och villkor pÄ deras sms lÄn för tillfÀllet. Se topplistan nedan.

LÅNGIVARERÄNTASNABB UTBETALNING
Loanstep2,95 - 17,00%Ja, direkt
SMSPengar39,30%Ja, direkt
Expresskredit39,30%Ja, direkt
Frogtail26,00%Ja, direkt
MeddelandelÄn39,00%Ja, direkt

Den andra personen i detta fall har inte samma tankebana i denna frÄga och Àr mer intresserad av just den nya, mindre lÄngivaren som kanske erbjuder bÀsta villkor och bÀsta rÀnta pÄ ett sms lÄn. Vad vi har sett utifrÄn de resultat vi fÄtt fram pÄ bÀst-i-test sms lÄn Àr att de kreditgivare som ligger i topp, ofta har de mest förmÄnliga rÀntorna pÄ marknaden ocksÄ. Denna kombination Àr bÀst och i detta fall har den stora massan rÀtt.

Nischade lÄngivare

I vanliga fall föresprÄkar vi att inte att följa den stora massan, vilket Àr att vÀlja storbanken framför den mindre vÀlkÀnda. Med anledning att konkurrens pÄ den svenska lÄnemarknaden har skapat nischade kreditgivare som riktat in sig pÄ en specifik lÄneform. Med denna nisch kan dessa arbeta pÄ ett annat sÀtt i segmentet och skapa ett nytÀnk som i teorin kan ta fram det bÀsta sms lÄnet 2020.

De vÀlkÀnda bankerna vet att deras varumÀrke inger en kÀnsla av trygghet och tillit. Detta kan i teorin visa sig komma med sÀmre erbjudande och rÀnta Àn vad du hade kunnat fÄ.

Sammanfattningsvis

Med den konkurrens som rÄder pÄ marknaden idag finns det lite utrymme för mindre seriösa aktörer att ta plats. Denna marknad har de senaste Ären fÄtt flera lagar införda pÄ grund av just detta. Vad de nya lagarna bland annat rör vid Àr att konsumenter ska fÄ ett skydd i form av att lÄnet inte ska kunna blir mer Àn den dubbla belÄnade krediten.

I och med ingripande av staten har dÀrmed samarbetet mellan kreditinstitut och förmedlare skÀrpts till. DÀrför tillÄts endast bank/lÄngivare som ligger under finansinspektionen att marknadsföras pÄ svenska marknaden idag, vilket vi tycker Àr vÀldigt bra.

BÀsta företagslÄnet med lÀgsta rÀntan

Vi baserar bÀsta sms lÄn pÄ kundomdömen

Vi arbetar för tillfÀllet parallellt mot en tjÀnst som heter Trustpilot. Denna tjÀnst Àr tillÀgnad för att konsumenter ska kunna recensera, betygsÀtta och skriva omdömen om olika företag med tillhörande produkt. PÄ detta sÀttet kan vi dÄ ta del av den data som finns kring kreditgivare och den produkt de erbjuder för att sedan framföra bÀsta sms lÄn pÄ marknaden 2020.

Att företag riktat fokus mot nÀtet har resulterat i fördelar för bÄde konsument och för ÄterförsÀljare. För lÄngivare har fördelen blivit till att de kan nÄ sina kunder pÄ ett enkelt sÀtt genom delvis Google och annan riktad reklam genom sociala medier. För den person som Àr intresserad av ett sms lÄn Àr detta Àven en fördel dÄ relevant information Àr lÀtt att hitta samt att jÀmförelsesajter av sms lÄn som denna har framkommit.

Kombinationen
Kombinationen av jÀmförelsesajt och den tjÀnst som kunder kan betygsÀtta lÄngivare blir till en vÀldigt stor fördel för dig som vill hitta bÀsta sms lÄn online idag. Vi tror produkter som smslÄn Àr en okej lösning pÄ ett akut behov idag. Vad som dÀremot Àr negativt Àr prissÀttningen pÄ detta.

Vi tror att nÀr man anvÀnder sig av tjÀnster online som denna, sÀtter det press pÄ bank/lÄngivare att bistÄ med kvalitetsprodukter. Med andra ord hjÀlper du till att göra den svenska lÄnemarknaden till det bÀttre nÀr du jÀmför sms lÄnen. PÄ denna sida kommer dÄ endast att de bÀsta sms lÄnen pÄ svenska marknaden att framföras, för att sedan utelÀmna efterslÀntrare.

Detta krÀvs för att du ska fÄ ett sms lÄn

Samtliga punkter Àr ett riktmÀrke och kan variera beroende pÄ företag till företag. Du mÄste minst vara 18 Är gammal för att fÄ ta ett sms lÄn men kan vara högre beroende pÄ lÄnföretaget. Den deklarerade inkomsten brukar vanligtvis vara minst 100.000 kr. AnstÀllningsformen varierar Àven dÀr beroende pÄ företaget och dess policy.

Möjligheten finns för dig att fÄ erhÄlla ett lÄn Àven om du har oddsen emot dig i form av tidigare krediter, lÀgre inkomst, lÄg Älder etc. Det som dÀremot kan ske Àr att din rÀnta pÄ sms lÄnet blir högre alternativt att du fÄr sÀmre generella villkor eller bÄda tvÄ.

Nödlösningar

Vanligtvis brukar befintliga lÄn och krediter samt betalningsanmÀrkning innebÀra ett problem nÀr du ansöker om ett sms lÄn. Vilket tar oss vidare till en potentiell lösning pÄ detta problem. Vissa företag beviljar smslÄn trots betalningsanmÀrkning och andra hypotetiska kÀppar i hjulet för att du ska fÄ möjligheten att ta ett smslÄn. Det finns Àven företag som utbetalar sms lÄn pÄ helger, Àven kallat ett helglÄn.

Om du har gÄtt igenom verktyget för filtrering, sortering och frÀmst jÀmförelse av sms lÄn ovan finner du att du kan hitta dessa hÀr. Annars finns det mer information kring varje typ i sig under lÀnkarna ovan.

Dess karaktÀr

Fördelar med sms lÄn

 Snabb utbetalning av smslÄn

Sms lÄn Àr som erkÀnt det snabbast utbetalade lÄnet pÄ marknaden. Beroende frÄn vilket perspektiv man ser det kan det innebÀra bÄde en fördel och en nackdel. Att smslÄn betalas ut snabbt Àr en fördel för den person som har detta behovet just nu. Det kan gÄ sÄ snabbt att du har pengarna pÄ kontot inom loppet av ett par minuter med rÀtt förutsÀttningar. Detta kan sÄledes hjÀlpa dig att lösa ditt ett akut finansiellt problem, enkelt och snabbt.

Smidig ansökningsprocess

Vilken lĂ„neform det Ă€n handlar om brukar ansökningsprocessen vara smidig i dagslĂ€get. Men eftersom att summan för ett sms lĂ„n i regel vanligtvis Ă€r lĂ„g – tillsammans med ett behov av snabba pengar hos konsument Ă€r processen hĂ€r Ă€n mer effektiv. Detta med hjĂ€lp av BankID gör att denna process sĂ„ledes blir den smidigaste pĂ„ marknaden.

Ett smslÄn tas utan sÀkerhet

De flesta lÄneformer kan tas utan sÀkerhet nu för tiden. SÀkerhet krÀvs av bank nÀr beloppet börjar nÀrma sig runt 500 000 kr men Àven dÄ finns undantag för detta. Sms lÄnet Àr ett mindre lÄn och ska inte behöva tÀckas pÄ detta sÀtt, slutkostnaden Àr procentuellt hög i jÀmförelse med andra lÄn men ÀndÄ en överkomligt lÄg summa.

SmslÄn utan UC

Majoriteten av de upplysningar som görs idag Àr inte mot UC utan mot andra företag som erbjuder kreditupplysningar. Fördelen med detta Àr att du kan ta ett sms lÄn om behovet finns utan att det pÄverkar dig i framtiden. AlltsÄ om du bestÀmmer dig för att ta ett större lÄn med bÀttre rÀnta och lÀngre lÄnetid.

SmslÄn pÄ helgen

En kritisk ekonomisk situation kan som de flesta vet uppstÄ nÀr som helst, oavsett veckodag. Idag gÄr det faktiskt att erhÄlla ett smslÄn Àven om det Àr helg. Detta kan ses som en fördelaktig lösning pÄ ett akut behov av snabba pengar Àven fast det Àr helg.

Nackdelar med sms lÄn

Beroende pÄ hur man ser pÄ vissa fördelar hos smslÄn kan det Àven ses som nackdelar medan andra egenskaper endast Àr rena nackdelar.

För snabb utbetalning pÄ sms lÄn

Nackdelen blir dÄ ur ett subjektivt perspektiv att sms lÄnet Àr för snabbt. Tvekar du inför lÄnet frÄn början men beslutar dig för att ansöka om ett ÀndÄ, har du pengarna pÄ kontot innan du kanske hinner tÀnka om. Rent hypotetiskt kanske du vÀljer att behÄlla dem ÀndÄ för att redan Àr inne pÄ kontot. Du kan dock alltid Ängra ett smslÄn och betala tillbaka pengarna omgÄende, dÄ ÄngerrÀtten tÀcker dig upp till 14 dagar.

Sms lÄn pÄ helg

Lika vÀl som detta kan vara en god lösning pÄ ett akut finansiellt problem Àr det Àven uppbÀddat för vissa persontyper att det kan gÄ mot en negativ verkan. Rent objektivt Àr helglÄn en god lösning men ur ett subjektivt perspektiv kan det som sagt gÄ illa för fel person.

Högre kostnader pÄ smslÄn

Vad Ă€r det egentligen som kostar sĂ„ mycket med smslĂ„n? Det som allt handlar om Ă€r att sms lĂ„n och andra mindre lĂ„n ofta har en mindre lĂ„nesumma. Med enkel matematik Ă€r den totala avgiften pĂ„ 500 kr alltsĂ„ 25% av en lĂ„nesumma pĂ„ 2000 kr. Detta Ă€r ett exempel men Ă€r inte helt tagen ur ingenting. Med den lĂ„ga summan kan Ă€ndĂ„ denna “deal” var ett ansenligt erbjudande pĂ„ en snabb lösning men Ă€r Ă€ndĂ„ en hög kostnad rent procentuellt.

Kostnaden av ett sms lÄn Àr pÄ grund av dess behov

HÄrt sagt utnyttjas din situation. De flesta privatpersoner som Àr i behov att ett sms lÄn behöver snabba pengar, helst inom 15 minuter. Företagen tillgodoser gÀrna ditt behov och beviljar ditt sms lÄn, men till ett pris. Av olika anledningar befinner du dig i situationen du Àr i och ett sms lÄn har rÀtt egenskaper för ditt ÀndamÄl.

Ibland befinner personer sig i en situation dÀr de helt enkelt inte har nÄgot val eller i vÀrsta fall inte bryr sig om konsekvenserna av ett sms lÄn. DÀrav kommer den höga kostnaden av ett smslÄn som du helt enkelt i ren desperation accepterar. Din situation du befinner dig i Àr sÄledes anledningen till att kostnaden Àr hög just för att den kan utnyttjas.

Den effektiva rÀntan kan i vissa fall vara missvisande

Kostnaden av ett sms lÄn Àr som vetskap relativt högt om man jÀmför den med andra lÄneformer som tex privatlÄn. Vi föresprÄkar i princip alltid att titta pÄ den effektiva rÀntan pÄ ett lÄn. Det Àr i vanliga fall den referenspunkt som du bör gÄ efter. Men i vissa fall kan det vara missvisande. Ett farligt pÄstÄende kan tyckas men lÄt oss förklara vad vi menar med detta.

Andra lÄneformer Àn smslÄn har ofta en lÄng Äterbetalningsperiod, vanligtvis inte mindre Àn ett Är medan smslÄn i regel har en Äterbetalningsperiod pÄ 30-90 dagar. Den effektiva rÀntan berÀknas över ett Är. I korthet blir den effektiva rÀntan högre ju kortare Äterbetalningsperioden Àr. Tillsammans med andra faktorer blir slutsumman av ett sms lÄn högre i procent Àn andra lÄneformer som har lÄnga lÄneperioder.

NÀr vi sÀger att den effektiva rÀntan Àr nÄgot missvisande menar vi dÄ inte att den fortfarande inte Àr det korrekta riktmÀrket, den visar bara en extremt hög rÀnta pÄ grund av tidigare nÀmnda faktorer

Sms lÄnet kan antingen hjÀlpa eller stjÀlpa

Sms lÄn associeras idag som nÄgot dÄligt och detta med all rÀtt. Nya regler och lagar har varit tvungna att uppföras pÄ grund av det. Detta för att konsumenter sattes i stora skulder som resulterade i att slutkostnaden av smslÄnet hamnade i vissa fall upp till 1000% av ursprungsbeloppet. Lagen som uppfördes skulle dock komma som ett skydd mot dessa hutlösa pÄslag. 

Detta Àr anledningen till att sms lÄn har ett dÄligt rykte, samtidigt som media stod vid sidlinjen och eldade upp stÀmningen kring det. Det vi dÀremot aldrig fÄtt höra om Àr de positiva sidorna av ett smslÄn och hur detta kan vara till en fördel i rÀtt situation.

Sms lÄn som fördelaktiv lösning

Ett sms lÄn behöver inte alltid ses som nÄgot negativt. För rÀtt person kan sms lÄnet snarare ses som en fördelaktig lösning pÄ ett ovÀntat problem. Ibland uppstÄr situationer som krÀver ett tillskott av pengar fort, Àven för den som har ett fast arbete med stabil inkomst.

Din semesterbudget kanske drog ivĂ€g och blev högre Ă€n vĂ€ntat. Du fick ett hĂ„l i dĂ€cket pĂ„ bilen som inte kan lagas utan krĂ€ver nya dĂ€ck, helst tvĂ„ – ett pĂ„ varje axel. Ja, en ovĂ€ntad akut kostnad kan hĂ€nda vem som helst oavsett ekonomiska situation. Ett litet lĂ„n kan dĂ€rav vara den bĂ€sta lösningen pĂ„ en ovĂ€ntad utgift – förutsatt att du betalar tillbaka i tid.

Är du rĂ€tt person för ett sms lĂ„n?

RĂ€tt och slĂ€tt kan sms lĂ„n vara det bĂ€sta alternativet för dig – förutsatt att du betalar av det inom avtalad tid. 
Vi tror inte att nÄgon vettig mÀnniska tar ett smslÄn (eller vilket lÄn det Àn handlar om för den delen) med avsikt att inte betala tillbaka inom avtalad tid. Det kÀnns nÀstintill löjligt att ens behöva sÀga men det Àr egentligen pÄ grund av detta som kostnaden av ett smslÄn kan komma skena ivÀg.

Samtliga avgifter = 300 kr.
LĂ„nebelopp = 3000 kr.
Sms lÄnet ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

RÀntan blir sÄledes 10% (300 / 3000).
LÄneperioder = Antal dagar som beloppet ska betalas tillbaka inom / Antal dagar pÄ ett Är (30/365).

Effektiv rÀnta = (1 + rÀntan) ^ lÄneperioder-1 * 100
Den effektiva rÀntan Àr dÄ: 218,7%

Detta smslĂ„n kommer att kosta 300 kr. Tillsammans med den summa som lĂ„nats ut (vilket Ă€r 3000 kr) sĂ„ Ă€r den slutgiltiga summan: 3300 kr. Precis som avtalat – förutsatt att lĂ„net betalas tillbaka inom angiven tid. Med detta sagt kan i alla fall vi tycka att detta Ă€r ett rimligt alternativ pĂ„ ett akut problem.

Den effektiva rÀntan ser skrÀmmande ut, vi vet. Men anledningen att den ser sÄ ut Àr för att formeln bakom den effektiva rÀntan frÀmst Àr framtagen för lÄngtidslÄn. Skulle lÄnet istÀllet betalas tillbaka inom 300 dagar, vilket Àr lite mindre Àn 10 mÄnader skulle istÀllet den effektiva rÀntan vara 12,30%. En mindre skrÀmmande siffra.

“3300 kr pĂ„ 300 dagar Ă€r vĂ€l inget bra exempel” kanske du tĂ€nker. Om du istĂ€llet lĂ„nat 30.000 kr och avgiften Ă€r 3000 kr blir den effektiva rĂ€ntan densamma pĂ„ 300 dagar – 12,30%.

Sammanfattning av sms lÄn 2020

Med detta sagt, Àr du i ett starkt behov av att lösa en ekonomisk situation som krÀver en mindre summa pengar omgÄende Àr sms lÄn en lösning. Med enda kravet att du vet med dig att du kan betala tillbaka inom utsatt tid. Det enda vi rekommenderar dig innan du gör det Àr att jÀmföra sms lÄn sÄ att du fÄr de bÀsta möjliga villkoren anpassat för dig.

Konkurrenskraftiga företag som bistÄr med smslÄn har tÀnjt pÄ grÀnserna och rent av tvingat fram bÀttre rÀntor och villkor pÄ sms lÄn. HÀr finns sÄledes en chans för dig att hitta ett sms lÄn som passar just dig och dina behov till en vettig kostnad.

Är du dĂ€remot inte sĂ€ker pĂ„ att du kan betala tillbaka sms lĂ„net inom utsatt tid finns risken att slutkostnaden blir avsevĂ€rt högre Ă€n du tĂ€nkt dig. DĂ€rav kan smslĂ„net komma till att bli en kĂ€pp i ditt hjul istĂ€llet för fördelaktig nödlösning pĂ„ ditt problem.