Hitta och jämför Sveriges bästa sms lån

Behöver du få tag i pengar snabbt är ett sms lån förmodligen det snabbaste och bästa sättet för detta ändamål. Vi erbjuder en kostnadsfri tjänst som listar och jämför alla sms lån på svenska marknaden idag. Hos oss kan du enkelt och smidigt hitta alla bästa sms lån 2020 med den bästa räntan efter dina behov och förutsättningar.

Sms lån behöver nödvändigtvis inte vara dyrt

Idag är det vanligt i Sverige att ta ett sms lån på grund av olika anledningar och för rätt person – en snabb och effektiv lösning på ett akut problem. Vad vi menar med detta är att sms lån nödvändigtvis inte behöver vara dyrt, förutsatt att du betalar tillbaka pengarna inom utsatt tid vilket bör vara en självklarhet. Med andra ord är det upp till dig som låntagare att lägga upp en strategi hur du ska betala tillbaka sms lånet samt noggrant läsa igenom de villkor som tillkommer.

Detta tillsammans med regleringen av bland annat smslån som infördes 1 Januari 2018 gör att denna låneform är en möjlighet för dig som är i behov av snabba pengar. Även om det essentiella av regleringen var ett skydd mot de som inte återbetalat i tid och därmed fick dyra påminnelser som resulterade i att många blev skuldsatta.

Startskottet – Den ökade konsumtionen av sms lån

Att få tag i snabba pengar lätt och smidigt är du inte ensam om. Behovet av ett sms lån är som sagt stort och har i sin tur skapat nya möjligheter för både företag som tillhandahåller sms lån och för dig som konsument. Detta är också en av anledningarna till att vi finns här.

Det ena leder till det andra och Låneo.se står sist i ledet mellan dig och din ansökan om ett sms lån. Vad vi menar med detta är att konsumentens behov av snabba pengar, helst så friktionsfritt som möjligt, var det som öppnade upp dörrarna för denna typ av marknad. Lånföretag såg sin möjlighet av detta behov och skapade sms lånet.

Resultatet – Bättre räntor och villkor på smslån

Fler aktörer gav sig in i marknaden och konkurrensen ökade. Den höga konkurrensen ledde i sin tur till att en del företag endast sysslade med smslån – vilket rent teoretiskt sett då skulle kunna ge den bästa räntan på marknaden. Därmed skulle vi våga säga att just nu är peaken på konkurrensen mellan lånföretagen vilket leder oss till resultatet av detta händelseförlopp:

 • Många företag som erbjuder smslån
 • Bra ränta och villkor på smslån
 • Ett konsumentskydd i form av en reglering av sms lån
 • Tryggare marknad

Resultatet av detta händelseförlopp är minst sagt fördelaktigt för dig som konsument men detta skapade i sin tur ytterligare ett problem. Nämligen att företagen som erbjuder tjänsten nu är många och bra. Som i sin tur leder oss till den sista anhalten innan ansökan: jämförelsen.

Vi jämför alla sms lån 2020

Vi har gjort det som du alltid bör göra oavsett vilken produkt eller tjänst du än ska konsumera. Vilket i detta fall är att jämföra smslån. Hela detta händelseförlopp har alltså lett till den anledningen att Lånekompassen.se framtagits. Det vi har att erbjuda dig är följande:

 • Hitta bästa räntan på sms lån
 • Hitta bästa villkor på sms lån
 • Hitta populäraste sms lånet
 • Vi ger dig tips och råd inför och efter din ansökan av sms lån
 • Vi bistår med relevant information kring sms lån
 • Vi uppdaterar listan dagligen
 • Vi listar endast seriösa aktörer på marknaden

Spar tid och arbete – Jämför Smslån genom oss

Arbetet som ligger bakom denna jämförelse är omfattande och att ha allt detta på en och samma plats spar dig oerhört mycket tid och energi. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och ha någonstans att vända dig till när du ska ansöka om ett smslån eller vilken annan låneform som helst.

Vi ger dig verktygen att göra ett tryggt val – resten lämnar vi till dig! Med detta sagt välkomnar vi dig till vår jämförelsetjänst av sms lån och önskar dig lycka till!

Snabbmeny

🔍

Bästa sms lån

Hjälp oss att hjälpa dig – för att lista de smslångivare som passar just dig, efter dina behov och ekonomiska förutsättningar behöver vi din hjälp. Med vårt filterverktyg kan du lätt och smidigt jämföra alla sms lån smidigt hos oss med några enkla knapptryck. 

Belopp: Alla

Min. Max.

Topplista - Sms lån

Välj din bank för direkt utbetalning
|

⚠️ I denna lista finns det högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Anpassa och filtrera smslånen

Välj beloppet

Filtrera och välj det belopp du är i behov på ditt sms lån.
Beloppet för sms lån brukar vanligen variera mellan 100050000 kr där löptiden brukar variera mellan 1 månad – 1 år. Större belopp, och eller längre löptid brukar täckas av andra låneformer såsom privatlån.

Bästa sms lån med betalningsanmärkning

Filtrera och hitta bästa sms lån med betalningsanmärkning på marknaden idag.
I många fall är det svårt att erhålla ett sms lån med denna belastning men har du tur kan du ändå få ett lån beviljat av rätt långivare.

Bästa sms lån utan UC

Hitta och jämför företag och hitta bästa smslån utan UC genom att filtrera ut dessa.
I vissa fall kan det vara ett bra alternativ att ansöka sms lån vars långivare inte använder sig av UC. Just för att förfrågningarna görs mot andra aktörer som tillhandahåller detta är separerade från databasen från just UC.

Smslån snabbt in på kontot

Är du i behov att ett sms lån snabbt kan du sortera efter snabb utbetalning.
Ett smslån är troligtvis det snabbaste sättet att få pengar snabbt in på kontot. Men det finns vissa aktörer som tagit steget längre och du kan i vissa fall få sms lånet in på kontot på 15 minuter. Har du en specifik bank kan du hitta den snabba utbetalningen till dessa nedan:

Sortera smslån i din lista

Har du filtrerat korrekt efter dina behov och ekonomiska bakgrund kan du sortera dina anpassade sms lån. Sortera efter bästa sms lån 2020 eller smslånet med bäst ränta.

Bästa sms lån 2020

Hitta bästa sms lån 2020 på marknaden genom att sortera listan efter det.
En del konsumenter vill helt enkelt välja det sms lån som anses vara bäst enligt kundundersökningar just för att det känns tryggt och säkert. Om totalkostnaden inte skiljer sig kraftigt från andra alternativ kan detta således vara en god idé.

Bästa räntan på sms lån 2020

Hitta den bästa räntan på ditt sms lån 2020 genom att sortera din lista på detta alternativ.
Räntan på ditt sms lån sätts individuellt efter din ekonomiska bakgrund. Vi tar fram de aktörer som erbjuder den lägsta räntan på smslån som du i sin tur rent teoretiskt kan blir erbjuden.

Bästa effektiva räntan på sms lån

Hitta den bästa effektiva ränta på ditt sms lån genom att sortera listan därefter.
Den effektiva räntan på ett sms lån kan se något skrämmande ut men är fortfarande det elementet du bör titta efter. Vi förklarar mer om detta längre ner på sidan.

Vilket är smslån är bäst? 🥇

Konsumenter värderar saker annorlunda när det kommer till produktköp. Exempel på vilket bästa sms lån är för vissa, är inte det för andra. En del personer värderar trygghet i varumärke, som exempelvis hos en större bank. Detta kan nog alla finna sig i och känna att det inger en känsla av trygghet. Detta ställs då mot en mindre känd långivare som kanske har just, bättre ränta och villkor på deras sms lån för tillfället. Se topplistan nedan.

LÅNGIVARERÄNTASNABB UTBETALNING
Loanstep2,95 - 17,00%Ja, direkt
SMSPengar39,30%Ja, direkt
Expresskredit39,30%Ja, direkt
Frogtail26,00%Ja, direkt
Meddelandelån39,00%Ja, direkt

Den andra personen i detta fall har inte samma tankebana i denna fråga och är mer intresserad av just den nya, mindre långivaren som kanske erbjuder bästa villkor och bästa ränta på ett sms lån. Vad vi har sett utifrån de resultat vi fått fram på bäst-i-test sms lån är att de kreditgivare som ligger i topp, ofta har de mest förmånliga räntorna på marknaden också. Denna kombination är bäst och i detta fall har den stora massan rätt.

Nischade långivare

I vanliga fall förespråkar vi att inte att följa den stora massan, vilket är att välja storbanken framför den mindre välkända. Med anledning att konkurrens på den svenska lånemarknaden har skapat nischade kreditgivare som riktat in sig på en specifik låneform. Med denna nisch kan dessa arbeta på ett annat sätt i segmentet och skapa ett nytänk som i teorin kan ta fram det bästa sms lånet 2020.

De välkända bankerna vet att deras varumärke inger en känsla av trygghet och tillit. Detta kan i teorin visa sig komma med sämre erbjudande och ränta än vad du hade kunnat få.

Sammanfattningsvis

Med den konkurrens som råder på marknaden idag finns det lite utrymme för mindre seriösa aktörer att ta plats. Denna marknad har de senaste åren fått flera lagar införda på grund av just detta. Vad de nya lagarna bland annat rör vid är att konsumenter ska få ett skydd i form av att lånet inte ska kunna blir mer än den dubbla belånade krediten.

I och med ingripande av staten har därmed samarbetet mellan kreditinstitut och förmedlare skärpts till. Därför tillåts endast bank/långivare som ligger under finansinspektionen att marknadsföras på svenska marknaden idag, vilket vi tycker är väldigt bra.

Bästa företagslånet med lägsta räntan

Vi baserar bästa sms lån på kundomdömen

Vi arbetar för tillfället parallellt mot en tjänst som heter Trustpilot. Denna tjänst är tillägnad för att konsumenter ska kunna recensera, betygsätta och skriva omdömen om olika företag med tillhörande produkt. På detta sättet kan vi då ta del av den data som finns kring kreditgivare och den produkt de erbjuder för att sedan framföra bästa sms lån på marknaden 2020.

Att företag riktat fokus mot nätet har resulterat i fördelar för både konsument och för återförsäljare. För långivare har fördelen blivit till att de kan nå sina kunder på ett enkelt sätt genom delvis Google och annan riktad reklam genom sociala medier. För den person som är intresserad av ett sms lån är detta även en fördel då relevant information är lätt att hitta samt att jämförelsesajter av sms lån som denna har framkommit.

Kombinationen
Kombinationen av jämförelsesajt och den tjänst som kunder kan betygsätta långivare blir till en väldigt stor fördel för dig som vill hitta bästa sms lån online idag. Vi tror produkter som smslån är en okej lösning på ett akut behov idag. Vad som däremot är negativt är prissättningen på detta.

Vi tror att när man använder sig av tjänster online som denna, sätter det press på bank/långivare att bistå med kvalitetsprodukter. Med andra ord hjälper du till att göra den svenska lånemarknaden till det bättre när du jämför sms lånen. På denna sida kommer då endast att de bästa sms lånen på svenska marknaden att framföras, för att sedan utelämna eftersläntrare.

Detta krävs för att du ska få ett sms lån

Samtliga punkter är ett riktmärke och kan variera beroende på företag till företag. Du måste minst vara 18 år gammal för att få ta ett sms lån men kan vara högre beroende på lånföretaget. Den deklarerade inkomsten brukar vanligtvis vara minst 100.000 kr. Anställningsformen varierar även där beroende på företaget och dess policy.

Möjligheten finns för dig att få erhålla ett lån även om du har oddsen emot dig i form av tidigare krediter, lägre inkomst, låg ålder etc. Det som däremot kan ske är att din ränta på sms lånet blir högre alternativt att du får sämre generella villkor eller båda två.

Nödlösningar

Vanligtvis brukar befintliga lån och krediter samt betalningsanmärkning innebära ett problem när du ansöker om ett sms lån. Vilket tar oss vidare till en potentiell lösning på detta problem. Vissa företag beviljar smslån trots betalningsanmärkning och andra hypotetiska käppar i hjulet för att du ska få möjligheten att ta ett smslån. Det finns även företag som utbetalar sms lån på helger, även kallat ett helglån.

Om du har gått igenom verktyget för filtrering, sortering och främst jämförelse av sms lån ovan finner du att du kan hitta dessa här. Annars finns det mer information kring varje typ i sig under länkarna ovan.

Dess karaktär

Fördelar med sms lån

 Snabb utbetalning av smslån

Sms lån är som erkänt det snabbast utbetalade lånet på marknaden. Beroende från vilket perspektiv man ser det kan det innebära både en fördel och en nackdel. Att smslån betalas ut snabbt är en fördel för den person som har detta behovet just nu. Det kan gå så snabbt att du har pengarna på kontot inom loppet av ett par minuter med rätt förutsättningar. Detta kan således hjälpa dig att lösa ditt ett akut finansiellt problem, enkelt och snabbt.

Smidig ansökningsprocess

Vilken låneform det än handlar om brukar ansökningsprocessen vara smidig i dagsläget. Men eftersom att summan för ett sms lån i regel vanligtvis är låg – tillsammans med ett behov av snabba pengar hos konsument är processen här än mer effektiv. Detta med hjälp av BankID gör att denna process således blir den smidigaste på marknaden.

Ett smslån tas utan säkerhet

De flesta låneformer kan tas utan säkerhet nu för tiden. Säkerhet krävs av bank när beloppet börjar närma sig runt 500 000 kr men även då finns undantag för detta. Sms lånet är ett mindre lån och ska inte behöva täckas på detta sätt, slutkostnaden är procentuellt hög i jämförelse med andra lån men ändå en överkomligt låg summa.

Smslån utan UC

Majoriteten av de upplysningar som görs idag är inte mot UC utan mot andra företag som erbjuder kreditupplysningar. Fördelen med detta är att du kan ta ett sms lån om behovet finns utan att det påverkar dig i framtiden. Alltså om du bestämmer dig för att ta ett större lån med bättre ränta och längre lånetid.

Smslån på helgen

En kritisk ekonomisk situation kan som de flesta vet uppstå när som helst, oavsett veckodag. Idag går det faktiskt att erhålla ett smslån även om det är helg. Detta kan ses som en fördelaktig lösning på ett akut behov av snabba pengar även fast det är helg.

Nackdelar med sms lån

Beroende på hur man ser på vissa fördelar hos smslån kan det även ses som nackdelar medan andra egenskaper endast är rena nackdelar.

För snabb utbetalning på sms lån

Nackdelen blir då ur ett subjektivt perspektiv att sms lånet är för snabbt. Tvekar du inför lånet från början men beslutar dig för att ansöka om ett ändå, har du pengarna på kontot innan du kanske hinner tänka om. Rent hypotetiskt kanske du väljer att behålla dem ändå för att redan är inne på kontot. Du kan dock alltid ångra ett smslån och betala tillbaka pengarna omgående, då ångerrätten täcker dig upp till 14 dagar.

Sms lån på helg

Lika väl som detta kan vara en god lösning på ett akut finansiellt problem är det även uppbäddat för vissa persontyper att det kan gå mot en negativ verkan. Rent objektivt är helglån en god lösning men ur ett subjektivt perspektiv kan det som sagt gå illa för fel person.

Högre kostnader på smslån

Vad är det egentligen som kostar så mycket med smslån? Det som allt handlar om är att sms lån och andra mindre lån ofta har en mindre lånesumma. Med enkel matematik är den totala avgiften på 500 kr alltså 25% av en lånesumma på 2000 kr. Detta är ett exempel men är inte helt tagen ur ingenting. Med den låga summan kan ändå denna “deal” var ett ansenligt erbjudande på en snabb lösning men är ändå en hög kostnad rent procentuellt.

Kostnaden av ett sms lån är på grund av dess behov

Hårt sagt utnyttjas din situation. De flesta privatpersoner som är i behov att ett sms lån behöver snabba pengar, helst inom 15 minuter. Företagen tillgodoser gärna ditt behov och beviljar ditt sms lån, men till ett pris. Av olika anledningar befinner du dig i situationen du är i och ett sms lån har rätt egenskaper för ditt ändamål.

Ibland befinner personer sig i en situation där de helt enkelt inte har något val eller i värsta fall inte bryr sig om konsekvenserna av ett sms lån. Därav kommer den höga kostnaden av ett smslån som du helt enkelt i ren desperation accepterar. Din situation du befinner dig i är således anledningen till att kostnaden är hög just för att den kan utnyttjas.

Den effektiva räntan kan i vissa fall vara missvisande

Kostnaden av ett sms lån är som vetskap relativt högt om man jämför den med andra låneformer som tex privatlån. Vi förespråkar i princip alltid att titta på den effektiva räntan på ett lån. Det är i vanliga fall den referenspunkt som du bör gå efter. Men i vissa fall kan det vara missvisande. Ett farligt påstående kan tyckas men låt oss förklara vad vi menar med detta.

Andra låneformer än smslån har ofta en lång återbetalningsperiod, vanligtvis inte mindre än ett år medan smslån i regel har en återbetalningsperiod på 30-90 dagar. Den effektiva räntan beräknas över ett år. I korthet blir den effektiva räntan högre ju kortare återbetalningsperioden är. Tillsammans med andra faktorer blir slutsumman av ett sms lån högre i procent än andra låneformer som har långa låneperioder.

När vi säger att den effektiva räntan är något missvisande menar vi då inte att den fortfarande inte är det korrekta riktmärket, den visar bara en extremt hög ränta på grund av tidigare nämnda faktorer

Sms lånet kan antingen hjälpa eller stjälpa

Sms lån associeras idag som något dåligt och detta med all rätt. Nya regler och lagar har varit tvungna att uppföras på grund av det. Detta för att konsumenter sattes i stora skulder som resulterade i att slutkostnaden av smslånet hamnade i vissa fall upp till 1000% av ursprungsbeloppet. Lagen som uppfördes skulle dock komma som ett skydd mot dessa hutlösa påslag. 

Detta är anledningen till att sms lån har ett dåligt rykte, samtidigt som media stod vid sidlinjen och eldade upp stämningen kring det. Det vi däremot aldrig fått höra om är de positiva sidorna av ett smslån och hur detta kan vara till en fördel i rätt situation.

Sms lån som fördelaktiv lösning

Ett sms lån behöver inte alltid ses som något negativt. För rätt person kan sms lånet snarare ses som en fördelaktig lösning på ett oväntat problem. Ibland uppstår situationer som kräver ett tillskott av pengar fort, även för den som har ett fast arbete med stabil inkomst.

Din semesterbudget kanske drog iväg och blev högre än väntat. Du fick ett hål i däcket på bilen som inte kan lagas utan kräver nya däck, helst två – ett på varje axel. Ja, en oväntad akut kostnad kan hända vem som helst oavsett ekonomiska situation. Ett litet lån kan därav vara den bästa lösningen på en oväntad utgift – förutsatt att du betalar tillbaka i tid.

Är du rätt person för ett sms lån?

Rätt och slätt kan sms lån vara det bästa alternativet för dig – förutsatt att du betalar av det inom avtalad tid. 
Vi tror inte att någon vettig människa tar ett smslån (eller vilket lån det än handlar om för den delen) med avsikt att inte betala tillbaka inom avtalad tid. Det känns nästintill löjligt att ens behöva säga men det är egentligen på grund av detta som kostnaden av ett smslån kan komma skena iväg.

Samtliga avgifter = 300 kr.
Lånebelopp = 3000 kr.
Sms lånet ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Räntan blir således 10% (300 / 3000).
Låneperioder = Antal dagar som beloppet ska betalas tillbaka inom / Antal dagar på ett år (30/365).

Effektiv ränta = (1 + räntan) ^ låneperioder-1 * 100
Den effektiva räntan är då: 218,7%

Detta smslån kommer att kosta 300 kr. Tillsammans med den summa som lånats ut (vilket är 3000 kr) så är den slutgiltiga summan: 3300 kr. Precis som avtalat – förutsatt att lånet betalas tillbaka inom angiven tid. Med detta sagt kan i alla fall vi tycka att detta är ett rimligt alternativ på ett akut problem.

Den effektiva räntan ser skrämmande ut, vi vet. Men anledningen att den ser så ut är för att formeln bakom den effektiva räntan främst är framtagen för långtidslån. Skulle lånet istället betalas tillbaka inom 300 dagar, vilket är lite mindre än 10 månader skulle istället den effektiva räntan vara 12,30%. En mindre skrämmande siffra.

“3300 kr på 300 dagar är väl inget bra exempel” kanske du tänker. Om du istället lånat 30.000 kr och avgiften är 3000 kr blir den effektiva räntan densamma på 300 dagar – 12,30%.

Sammanfattning av sms lån 2020

Med detta sagt, är du i ett starkt behov av att lösa en ekonomisk situation som kräver en mindre summa pengar omgående är sms lån en lösning. Med enda kravet att du vet med dig att du kan betala tillbaka inom utsatt tid. Det enda vi rekommenderar dig innan du gör det är att jämföra sms lån så att du får de bästa möjliga villkoren anpassat för dig.

Konkurrenskraftiga företag som bistår med smslån har tänjt på gränserna och rent av tvingat fram bättre räntor och villkor på sms lån. Här finns således en chans för dig att hitta ett sms lån som passar just dig och dina behov till en vettig kostnad.

Är du däremot inte säker på att du kan betala tillbaka sms lånet inom utsatt tid finns risken att slutkostnaden blir avsevärt högre än du tänkt dig. Därav kan smslånet komma till att bli en käpp i ditt hjul istället för fördelaktig nödlösning på ditt problem.